Nicio zi fără fructe de sezon! Cel mai bine este să le consumăm proaspete, nepreparate termic, pentru a beneficia de toţi nutrienţii. Alina Stan, blogger culinar, prezintă două preparate sănătoase pe bază de căpşune, care se fac extrem de repede.
Avem nevoie de 5 linguri de seminţe de chia, 300-400 de ml. de lapte şi căpşune.
Se pun seminţele de chia într-un borcan, peste care se adaugă laptele. Căpşunele le blenduim, iar că să dăm aromă seminţelor, şi dacă avem nevoie de îndulcitor, putem pune 2-3 linguriţe de miere, sirop de agave, fiecare ce doreşte. Se închide capacul borcanului şi se agită timp de un minut, maxim, pentru că seminţele să absoarbă mult mai repede lichidul. Se lasă aproximativ jumătate de ora pentru ca budinca să devină mai groasă.
Căpşune în ciocolată şi fistic
Avem nevoie de unt de cacao topit pe care îl vom combină cu cacao, puţină vanilie, puţină sare şi îndulcitor. În loc de cacao putem folosi şi pudra de roşcove. Această este recomandată în special pentru copii. Şi dacă folosim pudra de roşcove, folosim mai puţin îndulcitor, pentru că e mai aromată.