Cel mai mic cub Rubik din lume: ai nevoie de o pensetă ca să te poți juca cu el

Data publicării:
Japanese toymaker MegaHouse displays the world's smallest Rubik's Cube to celebrate the 40th anniversary
În 2020, Meghouse a prezentat o versiune a cubului cu latura de 0.9 cmFoto Profimedia

Producătorul japonez de jucării MegaHouse a prezentat un cub Rubik în miniatură. Jucăria este atât de mică, încât pentru a rezolva celebrul puzzle inventat de ungurul Ernő Rubik la așa mici dimensiuni este nevoie de o pensetă, scrie CNN.

Fiecare față a cubului, care este fabricat din aluminiu, are laturile de aproximativ cinci milimetri. Livrările comerciale sunt așteptate în aprilie anul viitor.

„Cubul Rubik de 5 milimetri este rezultatul trinității dintre mașini, instrumente de tăiere și pasiunea jucătorilor”, a declarat Kiyokazu Saito, președintele Iriso Precision, compania implicată în tăierea de precizie, într-un videoclip promoțional pe site-ul producătorului de jucării.

Cântărind doar 0,3 grame, puzzle-ul are aproximativ o miime din dimensiunea originalului, care măsoară aproximativ 5,5 centimetri pe fiecare față. Iar fiecare latură a celor nouă pătrate de pe cele șase fețe ale dispozitivului măsoară doar 1,6 milimetri. MegaHouse a declarat pentru CNN că firma a început să îl conceptualizeze în urmă cu patru ani și a început procesul pentru a-l produce în 2022.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jucăria deține recordul pentru cel mai mic astfel de puzzle

Guinness World Record a confirmat micro-cubul ca fiind cel mai mic cub puzzle rotativ din lume în luna august.

Modelul miniatural doboară recordul stabilit de designerul britanic de puzzle-uri Tony Fisher în 2016, când și-a uimit fanii cu o versiune de 5,6 milimetri.

Cu toate acestea, prețul sugerează că va fi mai degrabă un obiect de colecție decât un cub cu care jucătorii se joacă în deplasare.

Jucăriile miniaturale sunt vândute la prețul de 5.320 de dolari, iar fiecare este însoțită de un suport pe care scrie „Recordul mondial pentru cel mai mic cub Rubik”.

Aniversare

Lansarea coincide cu cea de-a 50-a aniversare a puzzle-ului rotativ, care numără printre adepții săi numeroși amatori și matematicieni profesioniști. Peste 500 de milioane de cuburi au fost vândute de când inventatorul maghiar Ernő Rubik l-a creat în 1974.

În fiecare an au loc turnee în întreaga lume, iar participanții își dispută titlul de cel mai rapid rezolvator de puzzle în fracțiuni de secundă.

Actualul deținător al recordului pentru un cub standard 3x3x3 (cu fiecare latură a cubului de 5,75 cm) este americanul de origine coreeană Max Park, în vârstă de 22 de ani, care a rezolvat cubul Rubik în 3,13 secunde la un concurs desfășurat anul trecut în Long Beach, California, urmat de Wang Yiheng, în vârstă de 10 ani, din China, care a realizat recordul personal de 3,38 secunde la un concurs desfășurat în țara sa natală în luna august, potrivit World Cube Association.

Categoria standard 3x3x3, una dintre cele mai competitive din comunitatea cubului Rubik, este dominată în prezent de cele două țări, cu Luke Garrett și Aaron Huynh din SUA pe locurile trei și, respectiv, patru, iar Du Yusheng din China pe locul cinci.

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu, abandonat în uitare. Infrastructura care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...