Marile orașe au fost și sunt într-o continuă transformare arhitecturală, sub impactul cerințelor impuse de noi praguri, din ce în ce mai sofisticate, cerute de societatea modernă.
Cumva și Bucureștiul este din când în când cuprins de această frenezie, locuri încărcate de istorie, dar în același timp și cu un bun potențial imobiliar, uitate de decenii de autorități, primesc perspective proaspete, în ton cu dezvoltarea urbană.
Cum a apărut în București Hala Ford
În această situație este și fosta Hală Ford, situată pe vremuri în afara granițelor Bucureștiului. Istoria locului e simplă, în a doua decadă a secolului trecut, în condițiile în care capitala României devenise un centru economic și industrial efervescent, în plină dezvoltare, Henry Ford a ales să-și construiască aici, unde se afla hipodromul orașului și un velodrom, o hală de asamblare a autoturismelor sale.
Modernizarea Halei Ford: spațiu de birouri, teatru cu 500 de locuri
Proiectul imobiliar ce se dezvoltă în zona Floreasca, pe locul Vechii hale Ford, reprezintă cea mai mare investiție privată făcută până în prezent într-o clădire de patrimoniu, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro.
În afara spațiului pentru birouri , în zonă va fi construit și un teatru cu 500 de locuri, care iva beneficia de unicitatea acoperișului clădirii - un luminator uriaș, care era folosit pe vremea fabricii Ford ca o sursă naturală de lumină și care va crea un efect extraordinar din punct de vedere al luminozității spațiului, va pune în valoare înălțimea utilă foarte mare a etajului unu și va oferi încă o zonă de evenimente culturale.