Zilele libere pentru studenţi, subiect de speculaţii. Sunt acestea pomeni electorale?

Data publicării:
studenti an universitar

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Studenţii şi conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sunt de aceeaşi părere - propunerea ministrului Educaţiei are un caracter electoral.

Mi se pare din nou o măsură din ăsta gen tigăi, căldări, brichete şi alte minuni pentru vot şi mici şi bere”, a spus un student.

Oferta Ministerului de a ne oferi două zile libere acum, în preajma alegerilor electorale, nu o vedem decât pe o altă intervenţie a politicului în viaţa universitară”, a spus Silvia Emanuel Man, preşedintele Ligii Studenţilor.

Cred că dacă nu erau manifestaţiile de stradă în România, după cum foarte bine ştiţi, nu cred că această măsură ar fi venit, însă studenţii constituie o forţă, ştiţi şi dumneavoastră lucrul acesta şi cred că e posibil să se fi dorit ca studenţii să nu fie grupaţi în centre universitare ci disipaţi prin ţară”, a spus Constantin Rusu, preşedintele Senatului UAIC.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.. În plus, şefii instituţiei iau în calcul să ignore decizia. „ În al doilea rând, Universităţile au autonomie şi nu cred că e obligatorie executarea unui ordin de Ministru”, a spus Vasile Işan, rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi.

Nici la Galaţi studenţii nu văd cu ochi buni ideea.

Studenţii nu sunt pensionari, nu pot fi cumpăraţi cu un litru de ulei sau un kilogram de făină. Studenţii îşi vor exercita oricum dreptul de vot, indeferent că este în localitatea de domiciliu, indiferent că este în campusul universitar unde trăiesc", a spus Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi.

Există şi studenţi care sunt de acord cu decizia.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Sunt chiar de acord. Ţinând cont de ceea ce a fost e o idee foarte bună. Aşa ar şi trebui. Nu au avut posibilitatea să voteze o grămadă de oameni şi cred că ar fi mai bine”, a spus un student din Cluj.

„Mi se pare o idee bună faptul că poţi să votezi în localitatea ta de domiciliu şi nu pe listele suplimentare, ţinând cont că au fost diferite discuţii pe tema aceasta”, a ad[ugat un student din Oradea.

„Mi se pare mult mai avantajos să mergem acasă, avem mai mult să stăm cu părinţii, e mult mai uşor să mergi să te caute pe o listă decât să mergi să dai declaraţii”, a spus un student din Arad.

„Da m-aș duce acasă, dar stau departe, cred că tot aici am să votez”, a spus un student din Timişoara.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Probabil că orele din cele două zile ar trebui recuperate, să vedem sub ce formă. Poate ne va spune Guvernul prin ce formă prin această ordonanță, sau va lăsa la dispoziția universităților să hotărască în ce mod vor face recuperarea”, a spus Marilen Pirtea - rector la Universitatea de Vest din Timişoara.

S-ar putea să se întâmple şi reversul medaliei, ca studenţii să se simtă prea confortabil acasă şi să uite de vot. Dar noi sperăm că aceştia vor merge până la urmă”, a spus Daniel Orza, presedintele ligii studenilor Pintea Viteazul din Baia Mare.

Reprezentanţii asociaţiilor de studenţi spun însă că sunt destul de mulţi tineri care nu îşi permit un drum dus-întors acasă, în mijlocul semestrului, aşa că vor rămâne în centrele universitare.

Urmăreşte ştirile Digi24 despre ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 şi pe contul dedicat pe Twitter #cotroceni2014!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri