TIMIŞ. Cursurile au fost suspendate luni. Toţi elevii stau acasă

Data publicării:
09122012 20suspendate-37724

Actualizare 14.24. „Până în acest moment a venit o astfel de informare doar din Timiș, dar, conform regulamentelor, inspectoratele pot decide astfel de acțiuni, dacă se impun”, a explicat ministrul educației, Ecaterina Andronescu, telefonic, la Digi24.

„Aștept ca și alte inspectorate, dacă e cazul, să ne informeze”, a spus ea.„Orele se vor recupera într-o zi de sâmbătă”, a precizat Andronescu.

Actualizare 14.14. Toți copiii din școlile județului Timiș vor sta acasă mâine. Cursurile au fost suspendate.Mâine va avea loc o ședință operativă și se va decide dacă suspendarea va fi menținută și marți, a anunțat Cornel Petroman, director Inspectorat școlar Timiș.

Actualizare 14.00. Trei curse de pe Aeroportul Timişoara au fost anulate. O altă cursă care trebuia să decoleze de o oră, spre Bucureşti, este încă pe pistă şi se aşteaptă o decizie în acest sens.

Actualizare 10.20. Vama Nădlac este blocată, blocajul se înregistrează pe teritoriul Ungariei, la 5 kilometri de granița cu România.

Traficul greu spre Nădlac a fost deviat, ca și cel de autoturisme. Acum se poate trece cu autoturismul, dar nu se avansează mult.

Actualizare 10.16. Ambulanţele nu pot înainta în zăpadă, pentru a ajunge la cazurile grave.

Carmen Dehelean, director adjunct Ambulanţa Timiş, a declarat la Digi 24 că două ambulanţe de urgenţă sunt blocate înainte de Lovrin. Acestea au fost înlocuite cu altele mai puţin performante.

Reprezentanţii Ambulanţei Timiş au luat legătura cu cei de la Transporturi, pentru deblocarea drumului.

În urma acestei sesizări, s-a luat decizia ca ambulanţele să circule cu antemergător, un utilaj care să asigure traficul rutier normal.

Actualizare 09:15: Vasile Blaga nu poate ajunge la Sânnicolau Mare să voteze. El s-a întors din drum. „La o trecere de nivel cu calea ferată a trebuit să mă întorc. O să încerc să votez în altă secție în Deta. Îi sfătuiesc pe români să facă un efort deosebit să meargă la vot, ne hotărâm viitorul”, a spus Vasile Blaga, telefonic, la Digi24.

„Mă miră că pe un drum național nu acționează nimeni, e un drum care face legătura cu Ungaria”, a subliniat el.

„Candidații pot vota la orice secție de vot din colegiul în care candidează”, a precizat Blaga.

________________________

Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, a declarat că punctul de trecere a frontierei de la Cenad spre Szeged, Ungaria, este deschis, însă drumul care duce din comuna Cenad spre vamă este înzăpezit.

Duminică dimineața erau așteptate mai multe autospeciale pentru a deszăpezi drumul. Din cauza căderilor, pe carosabil se înregistrează chiar și un metru de zăpadă.

De asemenea, două TIR-uri care au intrat în ţară în vama Jimbolia sunt blocate, acestea neputând înainta din cauza zăpezii.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzașu, duminică dimineața erau două drumuri naționale blocate, DN 6 care duce la Cenad și DN 59C Jimbolia-Sânnicolau Mare.

„Vântul este atât de puternic încât nu putem interveni cu utilaje. Utilajele așteaptă încetarea viscolului ca să poată interveni. O situație asemănătoare e pe Autostrada Arad-Timișoara unde, din cauza viscolului puternic, nu se putea asigura deszăpezirea în condiții bune și am decis închiderea drumului până la potolirea viscolului, după care vom interveni cu 4 autofreze”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor.

Potrivit informațiilor, în funcție de condiții, în 4-6 ore autostrada va fi deschisă. Varianta ocolitoare este pe DN 69.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri