RIO 2016. Ana Luiza Filiorianu a ratat calificarea în finală la gimnastică ritmică, individual-compus

Data publicării:
Final Gymnastics Qualifier - Aquece Rio Test Event for the Rio 2016 Olympics - Day 7
Foto: Guliver / GettyImages
Final Gymnastics Qualifier - Aquece Rio Test Event for the Rio 2016 Olympics - Day 7
Foto: Guliver / GettyImages

Ana Luiza Filiorianu a ratat, vineri, calificarea în finală, în competiţia de gimnastică ritmică, după ce s-a clasat pe locul 22, la Jocurile Olimpice de la Rio, potrivit News.ro.

În calificările care au durat vineri mai bine şapte ore, gimnasta tricoloră a fost notată în cele patru probe după cum urmează: 16,850 la cerc (locul 19 după prima rotaţie), 16,800 la minge (21), 16,808 la măciuci (20) şi 17,000 la panglică.

Lipsită de experienţa marilor competiţii, dar cu o atitudine curajoasă şi evoluţii sigure, Ana Luiza Filiorianu a obţinut un total de 67,458 puncte, cu care s-a clasat însă doar pe locul 22, ratând astfel clasarea în primele zece şi, implicit, în finala de sâmbătă.

La turneul preolimpic din primăvară, unde a obţinut calificarea la JO, gimnasta tricoloră a obţinut un punctaj total de 66,699 puncte.

La doar 17 ani, Filiorianu a readus gimnastica ritmică din România la Jocurile Olimpice după 20 de ani.

Înaintea plecării spre Rio, Ana Luiza Filiorianu declara pentru News.ro că este prea mică pentru a spera la o medalie, dar că se pregăteşte pentru JO din 2020.

Sunt conştientă că nu pot emite pretenţii la medalie. Sunt prea mică încă şi cam toate adversarele sunt mai mari decât mine şi stau la rând pentru o medalie de ani de zile. Acum nu voi putea lupta cu ele cât aş vrea, dar la JO din 2020, după alţi patru ani de muncă şi experienţă lucrurile am încredere că vor sta altfel”, spunea Lizi.

La Rio, gimnastica ritmică românească s-a aflat la a patra participare olimpică. Ultima dată, la JO din 1996, Alina Stoica s-a clasat pe locul 15 şi Dana Carteleanu a încheiat spre finalul clasamentului la individual-compus. Anterior, în 1992, Irina Deleanu, actuala conducătoare a forului naţional de profil, s-a clasat pe locul 6, iar Ancuţa Goia pe locul 16, cele mai bune rezultate ale României la Olimpiadă în această disciplină datând din 1984, atunci când Doina Stăiculescu a fost vicecampioană olimpică, iar Alina Drăgan a fost pe locul 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri