Cocoșul din vârful turnului este barometrul cetății de sute de ani. Dacă vântul îl mișcă în stânga sau în dreapta, înseamnă că vremea este instabilă. În cazul în care ciocul cocoșului stă spre cetate, este vreme frumoasă. Dacă ciocul se întoarce spre orașul de jos, plouă sau ninge, în funcție de anotimp.
Cel mai fascinant lucru din Turnul cu Ceas este mecanismul prin care acest orologiu vechi de sute de ani funcționează. Se spune că mecanismul inițial a fost din lemn. Acum însă, este electric, adus din Elveția și are peste 100 de ani.
La doar câțiva metri distanță de Turnul cu Ceas se află casa Vlad Dracul. Este printre obiectivele cele mai vizitate de turiștii străini.
Singura cetate medievala locuită din Europa este vizitată în fiecare an de peste 400.000 de turiști. Nu sunt doar români, ci și spanioli, francezi și americani.
În 1999, cetatea medievală din Sighișoara a intrat in patrimoniul cultural mondial UNESCO și este protejată ca atare, iar în timp s-a reușit obținerea de fonduri europene pentru iluminarea întregii cetăți.
„Sighișoara a fost selectată într-un proiect european. S-au investit 400.000 de euro. Am reușit să scoatem la lumină frumusețea orașului noaptea”, spune Anca Silvia Rațiu, purtatorul de cuvânt al Primăriei Sighișoara.
Cel mai renumit eveniment al cetății este Festivalul Medieval, organizat în fiecare an în ultimul weekend din luna iulie.
Anul acesta, el va avea loc în perioada 26-28 iulie. În acele zile, celor aproape 26.400 de locuitori li se adaugă alte câteva mii de iubitori ai cetății și ai atmosferei medievale.
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24
Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.