Dacă ajungeți în Vaslui, trebuie să încercați și bucatele tradiționale din această parte de țară. Un astfel de exemplu este tigaia picantă.
Tinel Ciubotaru este bucătar-șef la un restaurant cu specific tradițional din Vaslui. Recunoaște că este pe placul clienților, fiind de fapt o adaptare a unei rețete clasice pur românești, pomana porcului. Un astfel de preparat este gata în zece minute, iar pentru o tigaie picantă este nevoie de carne de porc, vită și cârnați afumați.
Vinul este ingredientul cheie în reușita acestei rețete. După ce se încinge uleiul și se rumenește carnea, preparatul se condimentează după gust.
Tigaia picantă trebuie însoţită de un pahar cu vin alb. La capitolul vinuri, recomăndarile nu se opresc aici. Vasluiul poate să se mândrească cu unul dintre cele mai apreciate soiuri românești. De pe meleagurile vasluiene este Busuioaca de Bohotin, un vin rose de calitate superioară, demidulce. Este deosebit fiindcă este unic în țară, fiind produs doar pe podgoria Huşi. Busuioaca de Bohotin a fost distinsă la concursurile de profil cu medalia de aur.
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24
Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.