În fiecare an, înainte de Crăciun, Felicia Filip şi soţul ei, regizorul Cristian Mihăilescu, ajung la aşezământul Udricani, o biserică mică din mijlocul Bucureştiului. Este un loc special pentru ei, un lăcaş încarcat de istorie şi de cultură. Credinţa a fost întotdeauna un reper în viaţa Feliciei Filip.
„Venim pe acest pământ cu un anume scop, e foarte important în ce familie ne naştem, dacă există acolo tradiţie şi educaţie, apoi ce facem cu viaţa noastră, încotro ne îndreptăm şi cât ţinem la valori”, consideră Felicia Filip.
Biserica lor preferată datează din secolul al 18-lea. Aici a fost înfiinţată prima şcoală românească, o oază de credinţă şi de cultură românească..
„E tulburător să stai lângă strana unde a stat Anton Pann, mic fiind. Eu cred că această cultură izvorăşte tot din credinţă, ca toate lucrurile pe lume”, spune soţul său, regizorul Cristian Mihăilescu.
Felicia Filip a uimit lumea cu vocea sa. A fost supranumită Noua regină a Traviatei, a cântat la Royal Opera House şi la Staatopera din Viena.
Crede că Dumnezeu i-a oferit darul unei voci minunate ca să-i facă şi pe semenii ei fericiţi: „Cred că a fost dinainte stabilită această lucrare. Chiar de când eram foarte mic copil a existat un moment în care un medic pediatru care avea grijă de mine de când m-am născut, uitându-se la mine, cum stăteam în legănuşul meu, a spus părinţilor mei că voi face multă bucurie celor din jur, voi munci mult, dar o să fiu un om important”.
„La 4 ani am fost adus de părinţii mei la Operă, într-un spectacol, foarte dificil: Rigoletto. Se pare că nu m-am mişcat nici măcar în pauză de frică să nu îmi pierd locul. Şi atunci a fost iubire la prima vedere. Cred că muzica este limbajul care te apropie de zei, de zeul nostru, de Dumnezeu, de îngeri. Serafimii cântă, aceste cete de îngeri care ne înconjoară mereu, în afară de îngerul nostru păzitor, cu care trebuie să vorbim în permanenţă. El este trist atunci când nu apelăm la el, să ne ajute sau să ne indice drumul, toţi aceşti îngeri cred că m-au purtat spre muzică”, povesteşte Cristian Mihăilescu.
Soprana şi regizorul sunt astăzi cel mai celebru cuplu de artişti ai muzicii de operă din România
Credinţa în ceea ce fac i-a îndemnat să se ocupe de micuţii de la Opera de copii din Bucureşti. Felicia Filip este Mecena pentru vocile de înger.
„Suntem în sala Operei comice pentru copii şi acum pe scenă decorul este debutul la noua noastră premieră, Vrăjitoriile lui Dulcamara. Această sală este nouă şi este o sală care păstrează încă vibraţia publicului nostru, adică a copilului de trei ani care vine în sală şi este fascinat, este vrăjit de ce se întâmplă aici şi această stare o simţim noi şi acum. Dumnevoastră o simţiţi?”, dezvăluie cunoscuta soprană.
„Sunt convins că venim pe lume cu un destin ideal pe care Dumnezeu ni-l trasează la naştere. Tot ce este deviere de la acest destin este din cauza omenescului din noi. Momentele de fericire, de împlinire maximă pe care le avem în viaţă, nu multe de altfel, sunt atunci când ne intersectăm cu destinul nostru ideal. Aceasta este religia: căutarea de-a ne găsi destinul trasat de Dumnezeu. Şi în lucrarea lui Dumnezeu el ştie exact ce destin ni se cuvine şi ceea ce trebuie să devenim. Mântuirea noastră este de a ne ridica la înălţimea destinului pe care ni l-a trasat Dumnezeu”, spune Cristian Mihăilescu.
Invitaţi speciali, în platoul Știrilor Digi24
Soprana Felicia Filip şi soţul ei, regizorul de operă Cristian Mihăilescu, au fost invitații speciali ai Digi24, în Jurnalul de ora 19.00.
Invitații Digi24 au împărtășit ritualul familiei în Ajunul Crăciunului.
„Indiferent unde suntem, pe ce meridian, Crăciunul este un reper pentru tot anul. De fiecare dată ne dorim de Crăciun să fim împreună, să fim, dacă e posibil, cu cei dragi sau să fim pe scenă, dar mai ales ne dorim să fie zăpadă, și anul ăsta e un miracol: este zăpadă”, a mărturisit, în direct, Cristian Mihăilescu.
„Ritualul împodobirii bradului de Crăciun este unic, spun eu, la noi. De ce? Nu pentru că îl facem după gustul nostru, nu după faptul că ne alegem de fiecare dată un brad, căruia îi dăm un nume, fiecare, în fiecare an”, a povestit regizorul de operă.
Soprana Felicia Filip a dezvăluit că pomul tradițional de Crăciun ales anul acesta este de fapt „o braduță” care poartă numele unei fete dragi lor, Evelina. „E prima dată când avem o braduță”, a povestit Felicia Filip la Digi24.
Cei doi invitați speciali au împărtășit și importanța pe care o acordă în familie sărbătorii Crăciunului. Pe lângă sentimentul puternic transmis de familie, Cristian Mihăilescu a mai dezvăluit că a fost într-un Ajun de Crăciun un moment foarte drag pentru cei doi, respectiv momentul când și-au anunțat părinții, printr-o scrisorică agățată în bradul de Crăciun, că se logodesc.
CiteșteAICIși alte povești ale credinței!