Nicușor Dan și antreprenorii de top din București, dezbatere despre dezvoltarea orașului. GALERIE FOTO

Data publicării:
main Articol sustinut de PNL

Nicușor Dan și reprezentanții antreprenorilor din București, unii dintre cei mai importanți investitori din Capitală, s-au întâlnit în cadrul unui eveniment informal, care a avut ca scop prezentarea pozițiilor, a punctelor de vedere pe care le au atât oamenii de afaceri, cât și candidatul unic al dreptei la alegerile pentru Primăria Municipiului București, față de problemele Bucureștiului, față de obstacolele pe care mediul de afaceri le întâmpină astăzi în derularea activității, dar și în legătură cu proiectele pe care candidatul dreptei le are pentru a debloca orașul.

Problemele Bucureștiului

Aflat în fața unor nume importante ale business-ului din Capitală, investitori din zona HoReCa, transporturi, logistică, IT, finanțe și bănci, mulți dintre ei implicați în proiecte de dezvoltare precum RePatriot sau Coaliția pentru Dezvoltarea României, și în prezența ministrului muncii, Violeta Alexandru, Nicușor Dan, candidatul susținut de cele mai importante partide de dreapta, PNL și USR PLUS, a expus pe larg felul în care vede dezvoltarea Bucureștiului, pe cele mai importante direcții care afectează azi economia locală. Traficul, infrastructura, birocrația, relația cu antreprenorii, atragerea de noi investiții, sunt principalele subiecte discutate, teme pentru care oamenii de afaceri prezenți s-au arătat foarte interesați.

Dragoș Anastasiu, investitor în turism și hoteluri, fost proprietar al Eurolines, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Liviu Drăgan, fondator Total Soft, investitor într-un startup de inteligență artificială în domeniul managementului, Marius Bostan, investitor, membru al Romanian Business Leaders și iniţiator al proiectului RePatriot, prin care sunt ajutați românii de peste hotare să se întoarcă și să investească în România, Dragoș Petrescu, investitor în domeniul HoReCa, sunt doar câteva nume ale celor prezenți la întâlnirea de la Hanul lui Manuc. De remarcat că o bună parte dintre antreprenorii prezenți la întâlnire sunt români plecați peste hotare, care au decis să se întoarcă în România, după Revoluție, pentru a-și investi banii aici. Afacerile celor 30 – 40 de antreprenori prezenți însumează zeci de milioane de euro investiți până acum în România, care ar putea genera, în anii următori, noi investiții, noi locuri de muncă.

11
11

Locuri de muncă, salarii mai bune, venituri la buget

Nicușor Dan le-a vorbit despre relația cu administrația orașului, care trebuie să se îmbunătățească semnificativ, despre facilitățile pe care domeniile cele mai importante ar putea să le primească pentru deschiderea de noi afaceri sau pentru creșterea celor existente, cu beneficii evidente pentru bucureșteni și pentru dezvoltarea orașului: locuri de muncă, salarii mai bune, taxe și impozite la bugetul orașului, care pot fi folosite apoi pentru noi proiecte ale Primăriei Capitalei. Nicușor Dan i-a întrebat, în același timp, pe antreprenorii prezenți și ce cred ei că ar trebui să facă administrația pentru un mediu de afaceri mai bun, pentru ca afacerile să meargă mai bine, iar orașul să câștige, așa cum este normal într-o capitală europeană modernă.

Au fost punctate mai multe subiecte sensibile, precum necesitatea unor noi spații de birouri, a unor parcuri industriale moderne, necesitatea de spații de conferințe și expoziții, săli de evenimente, dar și urgența cu care traficul trebuie să permită dezvoltarea afacerilor care presupun transportul prin București.

Transparență, eliminarea corupției, management profesionist

Referitor la activitatea primăriei, Nicușor Dan a reamintit care sunt principiile pe baza cărora vrea să reformeze activitatea acestei instituții: transparență, eliminarea corupției, management profesionist, digitalizarea completă, astfel încât să se reducă timpul de interacțiune cu funcționarii și cu primăria și să crească viteza cu care antreprenorii își pot obține avizele și celelalte acte necesare funcționării, consultarea cu societatea civilă și cu reprezentanții oamenilor de afaceri.

Nicușor Dan a explicat, de altfel, că o strategie pe baza căreia să se dezvolte orașul ar putea fi realizată și cu ajutorul unui grup consultativ format din reprezentanți ai primăriilor de sector, ai asociațiilor de business și ai guvernului, împreună cu cei din Primăria București. El le-a spus că va avea în echipa primăriei cel puțin o persoană cu atribuții executive care să păstreze legătura cu mediul de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Fiica artistului Igor Cuciuc a murit la doar 17 ani. Ce a pățit Andreea la Balul Bobocilor
Digi FM
Cu ce se ocupă, de fapt, Dragoș Moștenescu, Costel din „La bloc”, în Anglia. Emil Mitrache l-a dat de gol...
Pro FM
Alina Sorescu, acuze la adresa fostului soț, cu care se "războiește" pentru fiicele lor: "Încearcă să își...
Film Now
Jennifer Garner, mai fericită ca niciodată alături de John Miller. Fosta soție a lui Ben Affleck, radiantă la...
Adevarul
La ce vârstă ar trebui să renunțați complet la consumul de alcool. Avertismentul unui neurolog
Newsweek
Ministru de Finanțe anunță dezastru: 700.000 pensii NU cresc, pensionari fără pensie de sărbători
Digi FM
Irina Fodor are o siluetă ca trasă prin inel, dar nu face mari eforturi pentru a o păstra. Un preparat nu-i...
Locuința lui Benjamin Netanyahu a fost atacata cu rachete de semnalizare FOTO Captură video / X
Suspecți arestați după ce reședința lui Benjamin Netanyahu a fost atacată cu rachete de semnalizare
Digi Animal World
Reacția unei femei când soțul ei a venit acasă cu un câine, în ciuda entuziasmului copiilor: „A spus că e...
Film Now
Primele simptome de boală observate de Christina Applegate au fost ignorate chiar de ea. Diagnosticată cu...
UTV
Anca Dinicu a devenit mamica! Actrita a dezvaluit numele bebelusului