Foto: Gulliver/GettyImages
Brazilia - România 26-13. Eșec categoric al României în al doilea meci disputat în grupa A a Jocurilor Olimpice.
Marcatoarele echipei României au fost Neagu 6 goluri, Geiger 2, Manea 2, Ardean-Elisei 1, Vizitiu 1, Chiper 1 gol, iar pentru Brazilia s-au remarcat Belo 8 şi Martinez 4 reuşite.
La meciul de luni seară, tricolorele au fost încurajate de mai mulţi membri ai delegaţiei noastre, între care cei de la tenis de masă şi tenis de câmp, dar aceştia nu au avut şansa să se bucure de un prim succes al României în Future Arena.
Jocul aglomerat pe centru în ofensivă, axat prea mult pe inspiraţia Cristinei Neagu, şi apărarea lentă au fost principalii ”duşmani” ai echipei antrenate de Tomas Ryde, care nu a găsit soluţia pentru a contracara mişcările de ”samba” ale adversarei, încurajată de mii de fani ca pe Maracana.
Spre final, meciul s-a transformat într-o sărbătoare a Braziliei, care a galopat realmente spre victorie, după ce cu şapte minute înainte de final avea deja 12 goluri avans, 25-13, în faţa unei echipe a României complet dezarmată, care a marcat doar de patru ori în repriza secundă.
România a jucat luni seară şi mai slab decât în meciul de debut cu Angola, când a pierdut cu scorul de 19-23 (9-11), astfel că după două partide ocupă ultimul loc în clasament, cu 0 puncte, şi îşi diminuează serios şansele la sferturi.
Luni s-au mai disputat trei meciuri, în grupa B, între Coreea de Sud – Suedia 28-31, şi Franţa – Rusia, 25-26, respectiv între Spania – Norvegia, 24-27 (grupa A).
Celelalte dispute sunt programate astfel: Angola – Muntenegru (grupa A), respectiv Argentina – Olanda (B).
În continuare, România va întâlni Muntenegru (miercuri, 17.30), Spania (vineri, 20.40) şi Norvegia (duminică, 22.40).
Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale.
Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.