„Provocarea mea ar fi fost să lucrez cu oameni din străinătate, care ştiu meseria asta foarte bine şi de la care aş fi avut ce să învăţ, nu să trăiesc într-o altă societate, lângă alţi oameni. Mie îmi place foarte mult aici şi am învăţat să trăiesc în România”, mărturisește muzicianul.
„Vreau să mă gândesc cum ar arăta România dacă s-ar întoarce mai mulţi români care sunt plecaţi acum şi ar veni să implementeze aici ce au învăţat afară, pentru că eu cred că toată lumea care pleacă în străinătate se întoarce mult mai bună decât a plecat. Bine, nu neapărat profesional şi nu neapărat, să spun, uman, dar cred că ar învăţa o chestie foarte importantă care în România deocamdată nu este deloc dezvoltată şi anume toleranţa”, crede Cornel Ilie.
„Tot timpul am mers pe instinctul meu şi am funcţionat urmându-mi instinctul, cred că şi românii sunt un popor foarte instinctiv şi care funcţionează foarte bine, nu după reguli, ci după cum simt. Şi de asta cred că ... cumva ... şi eu sunt poporul român, aşa, în felul meu. Ca la orice altă naţie, ca la orice ADN al vreunui popor, încerc să dezvolt foarte mult părţile bune, pentru că avem nişte calităţi pe care alţii nu le au. Pe cele rele încerc să le pun pe seama faptului că sunt într-o altă zodie”, mărturisește zâmbind Cornel Ilie.
Melodia grupului Vunk „Vreau o țară ca afară”, din 2011, s-a bucurat de un mare succes la public.
Din 1 martie, Digi24 a pornit un nou proiect jurnalistic amplu. Generația X. Cum arată România la 25 de ani de la Revoluţie? Ce au lăsat în urmă cei patru milioane de români care au plecat în străinătate? De ce am plecat? De ce am rămas? Unde am ajuns? Sunt întrebări pe care şi le pun atât cei care sunt acum parte a diasporei, cât şi cei de aici, aflaţi între graniţele României. Generația X înseamnă generația pierdută, dar și generația regăsită.