Cei doi spioni nu au dezvăluit identitatea clientului lor. Totuși, le-au mărturisit judecătorilor că este vorba despre un personaj foarte bogat și foarte influent din România, care putea autoriza în mod legal acțiunea de spionaj împotriva șefei DNA.
De asemenea, ei au dat mai multe detalii și despre circuitul datelor colectate despre Laura Codruța Kovesi. Odată adunate, informațiile erau stocate pe stick-uri de memorie și erau predate unui agent de legătură la Aeroportul Otopeni. Însă, informațiile nu părăseau țara ci erau livrate destinatarului final.
Spionii au mai spus că opt persoane au apropiate Laurei Codruța Kovesi erau pe lista lor, dar doar în cazul a trei a persoane au reușit să acceseze adresele de mail. Ordinul primit era să strângă cât mai multe informații compromițătoare la adresa apropiaților șefei DNA și dacă este posibil să caute și date referitoare la eventuale fapte de corupție săvârșite.
Șeful DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, ieri, că instituția pe care o conduce are indicii cu privire la identitatea celui care a cerut spionarea șefei DNA.
Firma israeliană însă nu vrea să colaboreze deloc cu autorităţile române, singurul punct de vedere fiind cel apărut în presă, în care Black Cube a anunţat că investigaţiile din România au fost autorizate de la cel mai înalt nivel.