New York Times scrie că Alianţa Nord Atlantică este pusă la încercare de Rusia şi de Brexit, ba mai mult, consideră că apar fisuri în această structură. Jurnaliştii notează şi că Germania, Franţa şi Italia dau semne că îşi mai înmoaie tonul sever adoptat faţă de Moscova după anexarea peninsulei Crimeea, şi când e vorba de sancţiuni, şi când e vorba de exerciţii militare.
Washington Post apreciază că ordinea mondială de după Războiul Rece e pusă sub semnul întrebării mai mult ca niciodată. Chiar şi problemele din ţara gazdă, Polonia, unde guvernul conservator este acuzat de acţiuni autoritare, se adaugă la sentimentul că stabilitatea democraţiilor occidentale este şubredă.
Cotidianul francez Le Parisien remarcă deciziile de a trimite batalioane NATO în Polonia şi în ţările baltice, dar nu trece cu vederea nici faptul că reuniunea este găzduită de capitala unei ţări, altădată în sfera de influenţă a URSS.
El Pais titrează că Brexitul a dat peste cap planurile pentru o colaborare mai strânsă între NATO şi UE, iar El Mundo subliniază că NATO, care trimite patru batalioane în Est, încearcă să liniştească Moscova. Batalioanele nu sunt baze permanente, dar ar trebui să transmită mesajul că, dacă o ţară membră e atacată, sunt atacate toate.
Presa rusă este foarte nemulţumită de summit. Rossiiskaia Gazeta scrie că NATO se pregăteşte aşa cum n-a mai făcut-o de la sfârşitul Războiului Rece, iar Nezavisimaia Gazeta avertizează că deciziile luate la Varşovia reflectă planurile Alianţei de a se extinde şi mai mult spre Est şi de a căuta noi confruntări cu Rusia.