Florenţa Badea, pacientă: M-am născut a doua oară. Cineva acolo sus sigur mă iubeşte!
Anul trecut, Florenţa Badea a trecut printr-o încercare dificilă. După un diagnostic de osteoporoză avansată şi două intervenţii chirurgicale pe coloană, starea ei de sănătate s-a agravat în loc să se îmbunătățească. Avea dureri groaznice, muşchii începuseră să i se atrofieze şi nu se mai putea deplasa.
Florenţa Badea: Citisem că toată lumea după vertebroplastie se mişcă, eu nu puteam. Mi-am dat seama că ceva se întâmplă.
În luna ianuarie a acestui an a ajuns la neurochirurgul Tiberiu Maior.
Dr. Tiberiu Maior, neurochirurg: Pacienta a venit la noi cu o afecţiune foarte gravă a coloanei vertebrale, cu o afecţiune extrem de invalidantă. Marea majoritate a pacienţilor vin la noi cu tasări vertebrale pe 1, 2, 3 nivele. Doamna avea șapte corpuri vertebrale tasate. Multe vertebre erau tasate peste 25%, altele chiar 50% din înălţimea lor.
După mai multe investigaţii, Florența Badea a primit verdictul: tumoră osoasă. Din fericire, nu era malignă. Femeia a avut nevoie de șase intervenţii chirurgicale pe coloană: patru vertebroplastii şi două hernii de disc. Acum face recuperare medicală, se simte bine şi nu mai are dureri. Întâlnirea cu Tiberiu Maior i-a schimbat viaţa.
Florenţa Badea: Domnul dr. Tiberiu Maior mi-a zis râzând: te-ai născut a doua oară! Viaţa merge înainte!
De 15 ani, doctorul Tiberiu Maior operează pacienţi cu afecţiuni la coloana vertebrală, mulţi dintre ei cu tumori grave.
Dr. Tiberiu Maior, neurochirurg: Când am început eu să profesez, chirurgia spinală era o glumă proastă, sincer, eram foarte puţini oameni să facem chirurgie spinală şi erau foarte puţini specialişti.
Pentru a se perfecţiona, Tiberiu Maior a făcut stagii de pregătire în Europa şi este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Spinală. Chiar dacă a primit oferte de la mai multe clinici din străinătate, medicul a rămas în România. Operează atât la Cluj, cât şi la Bucureşti.
Dr. Tiberiu Maior, neurochirurg: Lucrurile s-au schimbat mult în bine, mai ales la Spitalul Judeţean, şi asta m-a determinat totuşi să rămân. Sunt multe lucruri care se pot face şi acasă.
Doctorul Maior îşi descarcă toată tensiunea acumulată în orele lungi din sala de operaţie în cursele de off-road, marea lui pasiune.
Dr. Tiberiu Maior, neurochirurg: E deconectare totală. Sunt momente în care nu te mai gândeşti şi e nevoie de astfel de momente. Nu te mai gândeşti ce îți face pacientul operat în dimineaţa respectivă sau nu te mai gândeşti la o intervenție chirurgicală cu un grad mare de dificultate pe care urmează să o faci.
Tiberiu Maior a realizat până acum peste 5.000 de intervenţii chirurgicale spinale. Oameni din toată ţara cu afecţiuni ale coloanei au primit şansa la a doua viaţă.