Vești bune pentru fermieri: 511 proiecte vor fi finanțate pentru achiziția de utilaje agricole

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
subventii utilaje agricole
sursa: gettyimages.com/

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va finanţa 511 proiecte pentru achiziţia de utilaje în fermele agricole din sectorul vegetal, valoarea acestor proiecte fiind de 147,4 milioane de euro.

AFIR a publicat raportul de selecţie intermediar aferent submăsurii 4.1, pachetul 4.1.1. Achiziţii simple de utilaje la nivelul fermei - sector vegetal, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr şi formele asociative, pentru proiectele depuse în prima etapă lunară (25 iunie - 24 iulie 2024) a sesiunii din acest an.

„În urma procesului de evaluare şi de analiză a cererilor de finanţate depuse online au fost declarate eligibile în vederea finanţării 511 proiecte prin care fermierii au solicitat finanţare nerambursabilă pentru achiziţia de utilaje. Valoarea proiectelor selectate este de 147,4 milioane de euro", informează AFIR

Totodată, prin acest raport intermediar, 10 proiecte sunt eligibile rămase în aşteptare cu o valoare de 2,6 milioane de euro. Alte 22 de cereri de finanţare sunt neconforme, în valoare de 4,5 milioane de euro, iar 8 proiecte însumând 2,4 milioane de euro sunt declarate neeligibile în urma evaluării.