Rebelii Houthi au lovit cu rachete un petrolier panamez. Atacurile asupra navelor aflate în tranzit prin Marea Roșie se intensifică

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
petrolier foc houthi
sursa: profimediaimages.ro/

Rebelii Houthi au lovit  în largul coastei Yemenului un petrolier panamez cu rachete balistice. Atacurile grupării rebele împotriva navelor comerciale sunt în creştere, relatează Reuters.

Nava sub pavilionul statului Panama a fost lovită de o rachetă în timp ce naviga prin Marea Roșie. Vasul a emis o alertă, însă nu a cerut ajutorul, deoarece incendiul de la bord a fost stins de echipaj. Atacul s-a produs la 42 de kilometri vest de oraşul Mocha din Yemen.

"Nu au fost raportate victime, iar nava şi-a putut continua drumul", se precizează într-un comunicat transmis de membrii echipajului.

Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) şi Agenţia britanică pentru siguranţă maritimă (UKMTO) au declarat că rebelii Houthi au lansat patru rachete balistice antinavă, înainte de a lovi petrolierul cu un al cincilea proiectil. Deși țintele predilecte ale rebelilor sunt navele Israelului și aliaților săi, după acest atac surprinzător, nici un vas nu mai este în siguranță la trecerea prin Marea Roșie.

Volumul mărfurilor care treceau prin Canalul Suez a scăzut cu 80% pe măsură ce atacurile Houthi au devenit tot mai dese și imprevizibile în regiune.