Precizări în cazul Roșia Montană: termenul pentru analiza hotărârii a fost prelungit

Redacția Digi Economic Data publicării:
rosia montana
sursa: profimediaimages.ro/

La data de 8 martie 2024, România a primit Hotărârea Acțiunii arbitrale internaționale inițiată de Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey), conform căreia țara noastră a obținut câștig de cauză în procesul cu reclamanții. Termenul pentru analiza hotărârii a fost prelungit mai mult decât era prevăzut, datorită complexității speței.

Într-un articol prezentat pe larg de DigiEconomic, România a obținut câștig de cauză în procesul cu Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey), pentru terminarea contractului de exploatare minieră.

Deși în ordinul tribunalului arbitral nr.3 din 14 noiembrie 2016 este stipulat că după comunicarea hotărârii arbitrale orice parte trebuie să comunice, în maxim 20 de zile, informațiile pe care le consideră confidențiale, tribunalul a anunțat prin adresa de înaintare a hotărârii prelungirea acestui termen la 90 de zile.

Decizia vine pe fondul volumului și complexității deosebite a informațiilor ce necesită a fi parcurse. Astfel, părțile implicate dispun de acest timp suplimentar pentru a evalua și a comunica informațiile pe care le consideră relevante, precizează printr-un comunicat, Ministerul Finanțelor.