O fostă campioană din fotbalul englez are mai probleme financiare. Sănătatea economică a clubului depinde de promovarea în prima ligă

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
Leicester City fotbal
sursa: profimediaimages.ro/

Clubul englez de fotbal Leicester City, care evoluează în Championship (divizia a doua engleză), a înregistrat pierderi de 103 milioane de euro în sezonul 2022-2023, majorând pierderile totale din ultimele trei sezoane la 250 de milioane de euro, informează Agerpres.

Aceste cifre depăşesc cele 105 milioane lire sterline pe trei sezoane pe care Premier League le permite cluburilor, motiv pentru care Leicester a fost acuzat de nereguli financiare de către organizatorul campionatului englez în luna martie, riscând să fie depunctat, după modelul lui Everton, care a fost penalizat cu şase puncte, şi Nottingham Forest, care a fost sancţionat cu retragerea a patru puncte.

Demiterea antrenorului Brendan Rodgers sezonul trecut şi a staffului său tehnic, din cauza pretenţiilor financiare, precum şi retrogradarea în eşalonul secund, au deteriorat situaţia economică a clubului.  O revenire în Premier League ar atenua criza financiară a „vulpilor”.

Leicester ocupă locul 3 în clasament, cu 85 de puncte, cu unul mai puţin decât Leeds United şi cu două mai puţin decât liderul Ipswich Town, dar având un joc mai puţin decât ambele. Cum primele două clasate promovează automat în Premier League, Leicester City mai are şapte meciuri de disputat pentru a obţine revenirea în elita fotbalului englez.