Manchester City atacă în instanță asociația engleză de fotbal. Șeicii acuză liga de discriminare

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
manchester city
sursa: shutterstock.com/

Clubul englez de fotbal Manchester City, cumpărat în 2008 de un fond de investiţii din Emirate, a acţionat în justiţie Premier League şi regulamentul său privind contractele de sponsorizare, relatează The Times.

În februarie, Premier League a înăsprit regulile care încadrează acordurile de parteneriat comercial încheiate cu societăţi controlate de proprietarii de cluburi. Ascensiunea lui Manchester City pe scena fotbalului englez a fost posibilă datorită susținerii financiare puternice a Etihad Airways, companie aeriană deținută de un fond de investiții din Emiratele Arabe Unite, al cărei nume apare pe tricou dar şi pe logoul stadionului.

Spre deosebire de majoritatea cluburilor, Manchester City afirmă că această regulă este ilegală şi reclamă daune pentru profiturile pierdute. Dar echipa deţinută de şeicul Mansour ben Zayed Al-Nahyane nu are nicio şansă să vadă modificarea regulamentului, ceea ce explică acţiunea sa în justiţie.

Pentru a modifica regulamentul ligii engleze, ar fi nevoie de susţinerea a cel puţin 14 din cele 20 de cluburi, două treimi din votanţi. Însă, în acest caz între 10 şi 12 cluburi și-au manifestat în scris susținerea pentru Premier League în acest litigiu.

Într-un document juridic de 165 de pagini, intrat în posesia publicaţiei britanice, Manchester City acuză echipele rivale de "discriminare la adresa proprietarilor din Golf" şi condamnă atitudinea ostilă a celorlalte echipe din competiție.