Mai multe produse românești vor intra pe piața chineză datorită calității superioare

Alexandru Gologan Data publicării:
china romania produse romanesti
sursa: profimediaimages.ro/

China este pregătită să accepte intrarea pe piaţa sa a mai multor produse româneşti de calitate superioară. Mișcarea este menită să consolideze relațiile comerciale dintre cele două țări și să le detensioneze pe cele la nivel european.

Întâlnirea dintre ministrul chinez al Afacerilor Externe, Wang Yi, cu omologul român, Luminiţa Odobescu, pe marginea discuţiilor din cadrul Adunării Generale a ONU, a prilejuit deschiderea unui nou raport comercial România-China, transmite agenția națională de presă, Xinhua.

Anumite produse românești urmează să fie comercializate pe piața chineză. Sursa citată nu a precizat natura acestora însă specifică doar că sunt de înaltă calitate.

„China speră că România va respecta principiul comerţului liber şi va oferi un mediu de afaceri non-discriminatoriu pentru companiile chineze”, a transmis Wang Yi.

La rândul său, Luminiţa Odobescu a precizat că România susține cooperarea economică cu omologii chinezi.

„România se angajează să promoveze cooperarea, să-și consolideze legăturile economice și comerciale alături de China şi speră să îşi majoreze exporturile de produse agricole spre ţara asiatică”, a declarat Odobescu.

Oficialul român a dat asigurări că România este pregătită să intermedieze dialogul dintre Europa și China pentru a rezolva eficient disputele comerciale dintre cei doi parteneri.