Guvernul aprobă distribuirea de ajutoare sinistraților din localitățile afectate de inundații

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
inundatie
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mai multe localități din județele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea au fost afectate de inundații, ca urmare a cantităților record de precipitații produse.

Guvernul a dispus trimiterea de ajutoare sinistraţilor din judeţele afectate de inundaţii, relatează Agerpres.

„Populația care suferă din cauza fenomenelor meteorologice va primi apă și alimente: conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr și cașcaval pentru o perioadă de 7 zile, 50 de locuințe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi și lenjerii de pat, saci de dormit și tot ce este necesar pentru cazarea temporară”, a transmis Guvernul.

Dintre toate zonele inundate, cel mai afectat este județul Galați, unde 22 de localități se află sub ape.

„Ajutoarele trimise în judeţul Galaţi constau în peste 400 de tone de alimente de primă necesitate (conserve, caşcaval, apă, zahăr etc.), dar şi construcţii modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele, aşternuturi etc", transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Livrarea ajutoarelor se efectuează cu mijloacele de transport din dotarea IGSU, MApN şi la nevoie, cu mijloace de transport aparţinând unor operatori economici specializaţi contractaţi.