Grindeanu: Evoluția lotului trei de pe A0 Nord este bună. Se va putea circula pe autostradă până la finalul anului

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
lucrari a0
sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Antreprenorul chinez a ajuns la un stadiu fizic de 19,5% pe întregul şantier şi de 33,4% pe nodul rutier care va asigura conexiunea A0 cu DN2, astfel că pe viitor, dacă se menține ritmul, lucrările ar putea fi terminate în timp record.

Anunțul a fost făcut marţi, de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, prin intermediul paginii sale de Facebook.

„Evoluţie bună pe cei 8,6 km ai Lotului 3 (Afumaţi-Pantelimon) al A0 Nord! Antreprenorul chinez a ajuns la un stadiu fizic de 19,5% pe întregul şantier şi de 33,4% pe nodul rutier care va asigura conexiunea A0 cu DN2. Deşi termenul de finalizare pentru acest contract este 2025, printr-o mobilizare mai bună dar şi în funcţie de condiţiile meteo, poate să fie finalizat, până la sfârşitul acestui an, sectorul de 2,3 km care asigură conexiunea cu DN2", a transmis Grindeanu.

După finalizarea parţială a nodului rutier, se va putea circula pe autostradă între DN1, A3 şi DN2 pe o lungime de 21 de km. Contractul are o durata de 30 de luni (12 luni proiectare, 18 de luni execuţie) şi o valoare de 397,99 milioane de lei (fără TVA). Sursa de finanţare este Programul Transport (PT).