Greva muncitorilor de la Boeing nu dă semne de încheiere. Lucrătorii vor salarii mai mari

Alexandru Gologan Data publicării:
boeing protest
sursa: profimediaimages.ro/

Sindicatul muncitorilor de la Boeing nu renunță la cerințele salariale, însă compania nu vrea să acorde concesii în această privință.

Mediatori trimiși de stat s-au alăturat discuțiilor dintre Boeing și Sindicatul Muncitorilor din Industria Aeronautică, pentru a găsi o soluție în disputa dintre cele două părți. Însă progresele mult așteptate nu au venit.

Sindicatul a confirmat faptul că muncitorii nu vor reveni la muncă în fabrica din Seattle până când nu le va fi majorat salariul cu 40%, relatează The Independent.

„Deși rămânem deschiși la discuții ulterioare, fie direct, fie prin mediere, în prezent, nu există o schimbare a situației”, au declarat liderii sindicali.

Greva a oprit producția avioanelor 737, 777 și 767 pe care Boeing le livra la o rată de aproape unul pe zi. Activitățile legate de siguranță, calitate și asistență pentru clienți vor continua, la fel ca și producția 787 Dreamliner, care este construit în statul Carolina de Sud.

Compania aeronautică are datorii de 58 de miliarde de dolari, din cauza gestionării defectuase și a compensațiilor financiare oferite foștilor directori demisionari. Boeing a livrat 83 de avioane comerciale în iulie și august, aproape la fel de multe ca în trimestrul anterior, dar acest ritm rapid se va opri dacă greva durează mai mult.