China interzice produsele din carne de pasăre din Polonia

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
gripa aviara
sursa: shutterstock.com/

Autoritatea vamală din China interzice importurile de păsări de curte și produse aferente din Polonia, din cauza izbucnirii unui focar al subtipului de gripă aviară înalt patogenă H5N1.

Agenția a anunțat că produsele avicole din Polonia expediate, începând de vineri, vor fi returnate sau distruse, iar cele expediate anterior vor fi supuse carantinei și testate, scrie Reuters

Polonia se confruntă cu gripa aviară de mai mult timp. De exemplu, a raportat încă un focar al subtipului de gripă aviară înalt patogenă H5N1 la o fermă de păsări din vestul țării, anunța în luna august Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH). 

Răspândirea gripei aviare a stârnit îngrijorări în rândul guvernelor şi al industriei avicole, după ce în ultimii ani aceasta a făcut ravagii în efectivele de păsări din întreaga lume. A fost afectată aprovizionarea, provocând creşterea preţurilor la produsele alimentare. De asemenea, a crescut riscul de transmitere la om.

Vineri, autoritățile sanitare americane au anunțat că o persoană a fost testată pozitiv pentru gripa aviară, fără să fi avut vreun contact cunoscut cu un animal. Este o premieră în Statele Unite, transmite France Presse, având în vedere că, până acum, cazurile umane de gripă aviară depistate în țară au fost la persoane din mediul agricol.