Bayern Munchen scapă de povara contractului semnat cu Tuchel. Numirea antrenorului la conducerea Angliei salvează finanțele clubului

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
thomas tuchel
sursa: profimediaimages.ro/

Clubul german de fotbal Bayern Munchen va economisi 5 milioane de euro din contractul pe care îl mai avea de plătit antrenorului Thomas Tuchel, după ce acesta a fost anunţat miercuri ca selecţioner al naţionalei Angliei.

Potrivit Transfermarkt, antrenorul german, care mai avea un an de contract când a fost demis şi urma să primească 10 milioane de euro de la Bayern, va încasa acum doar jumătate din suma respectivă, după ce a devenit selecţionerul naționalei Angliei, post pe care îl va prelua oficial de la 1 ianuarie 2025.

„Sunt onorat să preiau naționala Angliei. Am o legătură strânsă cu fotbalul englez. Sunt bucuros să am privilegiul să lucrez cu un lot de jucători extrem de talentați”, a declarat Tuchel.

În ciuda diferențelor evidente, antrenorul nu a dat curs animozităților și a cooperat cu Bayern pentru a găsi o soluție acceptabilă pentru ambele părți. Tuchel mai avea de primit 10 milioane de euro până în 2025, însă acum va încasa doar jumătate, conform înțelegerii. Deși plecarea sa de la club a fost controversată, nu este singurul caz tranșat de echipa bavareză în acest mod.

Predecesorul său, Julian Nagelsmann, a fost nevoit să renunţe la o mare parte din contractul de peste trei ani, pentru a prelua selecţionata Germaniei. Despăgubirea în cazul lui Nagelsmann este cu mult mai mare decât cea a lui Tuchel.