Ministerul Finanțelor și-a făcut cont de tiktok, MiFi, pentru contribuabilii care vor "easy peasy". Încearcă să facă taxele "fun"

Ionuț Tudorică Data publicării: Data actualizării:
mifi ministerul finantelor tik tok
Aplicatia MiFi a Ministerului Finantelor. Sursa: Facebook
Ministerul Finanțelor a anunțat pe pagina proprie de Facebook că a lansat un cont de social media care pare făcut mai degrabă pentru rețeaua tiktok, denumit MiFi, care ar urma să interacționeze cu contribuabilii. Ministerul scrie că interacțiunea cu el e "easy peasy", însemnând în română că e foarte ușoară și că scopul e să facă Finanțele "fun".  Între timp, contabilii pregătesc un protest național împotriva Ministerului Finanțelor, luni, în Piața Victoriei.
 
"Vrei să înțelegi cum funcționează lumea banilor, dar nu știi de unde să începi?
MiFi, prietenul virtual, este aici să găsească răspunsuri pentru tine, trebuie doar să-l întrebi!
Ce ai de făcut? Easy-peasy!
Când ai vreo curiozitate sau auzi un termen nou pe care nu îl înțelegi, întreabă-l pe MiFi ce nu știi. Îl găsești oriunde: Facebook, Instagram, Linkedin sau Tiktok.
Îți vom explica, simplu și clar, cum funcționează taxele și impozitele, ce obligații fiscale ai, cum poți câștiga împrumutând statul, cum funcționează creditele și multe alte lucruri utile despre cum să îți gestionezi mai bine banii și să iei decizii financiare informate.
Hai să facem finanțele fun! ", scrie Ministerul Finanțelor pe pagina proprie de Facebook.

Redăm video mesajul Ministerului Finanțelor despre ce ar trebui să facă acest nou cont al statului român, în care e prins și John Travolta. Contul poate fi vizitat aici. Întrebați despre costurile acestui pas, reprezentanții Ministerului Finanțelor nu au putut să ne dea detalii la ora publicării articolului, promițând că vor reveni.


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



Ministerul Finanțelor a fost în ultimele zile ținta unor critici generalizate la nivel de societate pentru modul de anunțare și implementare a noilor măsuri de control al tranzacțiilor din România, e-TVA și e-Factura. De altfel, contabilii din toată țara se unesc luni la un protest în Piața Victoriei împotriva acestor măsuri pe care le consideră luate pe genunchi și se consideră abuzați de Ministerul Finanțelor.