Holzmann a fost singurul care a votat împotriva reducerii dobânzii BCE. Datele economice nu susțin implementarea măsurii

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
Robert Holzmann
Sursa: X / Ekonomi Rakyat

Guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei, Robert Holzmann a fost singurul care a votat joi împotriva propunerii de reducere a dobânzii de referință în zona euro.

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus joi rata de referință a dobânzii, pentru prima dată în ultimii cinci ani. Consiliul guvernatorilor a decis scăderea cu 0,25% a celor trei indicatori de bază care compun dobânda.

"Decizia a fost luată în unanimitate, exceptând un singur guvernator", declara jurnaliştilor, preşedintele BCE, Christine Lagarde.

Lagarde a refuzat să dezvăluie identitatea guvernatorului care a votat împotriva reducerii dobânzilor, relatează Bloomberg.

Robert Holzmann, guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei, şi-a motivat decizia de a se opune votului majorității pe baza celor mai recente date economice.

"Deciziile noastre depind de date. Dacă hotărârile vor continuă așa superficial, atunci vă puteți imagina unde se va ajunge. De asemenea, cred că geopolitica este încă un factor foarte periculos", a transmis Holzmann prin intermediul unui purtător de cuvânt.