Energia din surse regenerabile a depășit pentru prima oară producția termică în sectorul serviciilor din UE

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
energie regenerabila ue
sursa: gettyimages.com/

Regenerabilele au depăşit pentru prima dată în Uniunea Europeană, energia termică, produsele petroliere şi petrolul în consumul final din sectorul serviciilor, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Astfel, regenerabilele şi biocombustibilii au reprezentat 8% din consumul final de energie, în timp ce procentul pentru energia termică era de 7,6%, iar pentru produsele petroliere şi petrol de 6,3%.

Regenerabilele şi biocombustibilii au reprezentat 7,3% din consumul final de energie, fiind depăşite atât de energia termică (7,6%), cât şi de produsele petroliere şi petrol (8,3%). Electricitatea (50,6%) şi gazele naturale (26,9%) au continuat să fie responsabile pentru mai mult de trei sferturi din consumul final în sectorul serviciilor.

Cel mai mare sub-sector în servicii în Uniunea Europeană a fost comerţul cu ridica şi cu amănuntul, cu un consum final de energie de 896 petajouli (PJ), sau 21,1% din consumul final în sectorul serviciilor. Urmează segmentele "activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice şi alte servicii", cu un consum de 476 PJ (11,2%), "activităţile legate de servicii de cazare şi alimentaţie publică", cu 463 PJ (10,9%), şi "activităţi privind sănătatea umană şi asistenţa socială", cu 448 PJ (10,6%).