X pleacă din Brazilia. Un angajat al companiei riscă să fie arestat în țara sud-americană

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
x brazilia
sursa: profimediaimages.ro/

Platforma X a anunţat că se va retrage din Brazilia, pentru că unul dintre angajații săi ar fi hărțuit de judecătorul Curții Supreme, Alexandre de Moraes, care pretinde eliminarea unui anumit tip de conținut postat pe site.

X vrea să se retragă de pe una dintre cele mai mari piețe din lume, Brazilia, unde are peste 21 de milioane de utilizatori. Decizia survine în urma hotărârii judecătorului Moraes de a aplica o amendă zilnică de 20.000 de reali, echivalentul a 3.653 de dolari, pentru conținutul postat de terțe persoane în timpul guvernării fostului președinte, Jair Bolsonaro. De asemenea, Moraes a emis un ordin de arestare pentru Rachel Nova Conceicao, agajată în cadrul X, responsabilă de moderarea conținutului.

Elon Musk, proprietarul companiei, a anunțat că doar birourile vor fi închise, din dorința de a-și proteja angajații. Serviciul rămâne în continuare disponibil pentru utilizatorii brazilieni.

Rețeaua de socializare americană va contesta în instanță măsura emisa de judecătorul Curții Supreme, pentru că încalcă libera exprimare și aplică discreționar cenzura, relatează Reuters.