Anunț pentru cei care vor să meargă la Sfânta Parascheva: CFR Călători suplimentează trenurile către Iași

Redacția Digi Economic Data publicării:
tren cfr
sursa: Inquam Photos / Casian Mitu

CFR Călători, operatorul naţional feroviar de pasageri, anunță că suplimentează cu vagoanele trenurile spre și dinspre Iași, cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva.

Astfel, trenurile spre Iași circulă suplimentate cu vagoane încă de joi, 10 octombrie, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 15-16 octombrie, CFR Călători pune la dispoziție întreaga capacitate de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității călătorilor între marile orașe din țară (Timișoara, Cluj Napoca, Constanța) și Iași. 

„Spre exemplu, în zilele de 11 și 12 octombrie 2024, trenul IR 1667 București Nord – Buzău  –  Iași va avea în compunere 14 vagoane”, spune CFR într-un comunicat.

De asemenea, în aceste zile, trenurile spre și dinspre Iași vor putea fi suplimentate operativ în funcție de solicitările de trafic  și de parcul disponibil.

„Precizăm că CFR Călători poate dimensiona mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, dacă sunt făcute rezervări din timp. Pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri sau pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor, recomandăm pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor CFR Călători din graficul unei zile de circulație. Achizițiile online pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de locurile disponibile”, mai arată compania.