După Meta, încă un gigant tehnologic donează 1 milion de dolari pentru evenimentele de inaugurare ale lui Donald Trump
Gigantul Amazon va dona 1 milion de dolari cash către fondul de inaugurare al lui Donald Trump, a confirmat compania joi, în contextul în care marile companii de tehnologie încearcă să își construiască relații pozitive cu președintele ales al SUA.
Decizia Amazon vine după ce Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, a donat, de asemenea, 1 milion de dolari pentru acest fond. Amazon va transmite ceremonia de inaugurare pe serviciul său Prime Video, scrie Financial Times.
Trump acuză de mult timp marile companii tech de diverse abuzuri, inclusiv cenzurarea vocilor conservatoare pe platformele online. După victoria sa electorală din noiembrie, directorii din industrie s-au grăbit să îl felicite, marcând un contrast față de reacția lor mai precaută din timpul primului său mandat, în încercarea de a scăpa de presiunile legate de concurență, tranzacții și inteligența artificială.
Președintele executiv și fondatorul Amazon, Jeff Bezos, plănuiește, de asemenea, să viziteze resortul lui Trump, Mar-a-Lago, săptămâna viitoare, potrivit Wall Street Journal.
Directorii executivi ai Google și Apple, Sundar Pichai și Tim Cook, au fost, de asemenea, rapizi în a-l felicita pe Trump după alegeri. Pichai urma să se întâlnească cu Trump la Mar-a-Lago joi, conform The Information, iar directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a luat masa cu Trump acolo după victoria sa electorală.
Aceste acțiuni vin după ce Elon Musk, miliardarul proprietar al X, a donat zeci de milioane de dolari pentru campania lui Trump și ulterior s-a poziționat ca unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui ales.
Afacerile hardware ale Apple sunt, de asemenea, potențial expuse planurilor extinse de tarifare ale lui Trump, care riscă să afecteze lanțurile de aprovizionare din China. În timpul primului mandat al lui Trump, Cook a reușit să obțină excepții pentru produsele companiei.
Trump s-a confruntat cu Amazon în timpul primului său mandat, acuzând gigantul de retail online că a falimentat companii și criticând politica sa fiscală. În 2018, el a ordonat, de asemenea, o revizuire a prețurilor pentru livrările de pachete ale Poștei SUA, acuzând instituția că acționează drept un „curier” Amazon.
Sub administrația Biden, Amazon s-a confruntat cu presiuni suplimentare, Comisia Federală pentru Comerț a SUA (FTC) și mai multe state au deschis anul trecut un proces de monopol împotriva companiei.
FTC investighează, de asemenea, marii furnizori de servicii cloud, inclusiv Amazon, în ceea ce privește parteneriatele lor în domeniul inteligenței artificiale generative.