Live

Turneul de la Wimbledon a fost câștigat de Carlos Alcaraz, care l-a învins pentru a doua oară, în finală, pe Novak Djokovic

Data actualizării: Data publicării:
carlos Alcaraz a câștigat la Wimbledon Foto: Profimedia

Novak Djokovic a vrut să își ia revanșa, în această după-amiază, împotriva lui Carlos Alcaraz, după ce acesta îl învinsese anul trecut. Dar n-a fost să fie, meciul a curs într-un singur sens. În ciuda unui joc, uneori eroic, al sârbului.

Cu un Alcaraz sigur pe el, motivat și constant ca un metronom, Djokovic a fost mai curând interesat să nu arate prea rău. Orice ar zice fanii sârbului, jucătorul nu este într-o formă prea grozavă, iar meciul pe iarbă a fost, clar, mult prea solicitant pentru proaspăta sa operație la genunchi. Lucru dealtfel recunoscut de jucătorul sârb care a declarat că sunt cele mai slabe șase luni pe care le-a avut în ultimii ani. Dar că, asta e, va trebui să se adapteze și să continue.

A fost, dacă vreți, o repetare a finalei de la Wimbledon din 2023, care a aliniat aceiași protagoniști și a avut același sfârșit.

Sârbul s-a aflat la cea de-a 37-a finală a sa de Mare Șlem, a zecea la Wimbledon, dar, totuși, prima din acest an. Pierderea ei a însemnat pentru Djokovic șansa de a-l egala pe Roger Federer, care are cele mai multe trofee cucerite pe iarba de la Wimbledon, în număr de opt.

Carlos Alcaraz a început meciul cu dreptul și de la primul game, care totuși a durat 14 minute, a făcut break. Ulterior, spaniolul a mai reușit un break, iar primul set s-a terminat 2-6.

Setul doi începe tot sub presiunea lui Alcaraz care alternează mingile scurte cu cele lungi și reușește să-l scoată din ritm pe sârb. Rezultat tot 2-6.

Setul trei a fost intens disputat. Djokovic a părut la un moment dat că ar fi dispus să revină. A strâns din dinți și nu și-a arătat vârsta. O egalitate perfectă la un moment dat, 3-3, a fost, poate, punctul de dezechilibru al meciului. A luptat pentru fiecare minge și a avut câteva intervenții fabuloase. Tie-break-ul a fost și el la fel de disputat, iar în final tinerețea a învins 6-7

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz 2-6, 2-6, 6-7

Fericitul câștigător a primit trofeul din partea Prințesei de Wales. Kate Middleton și-a făcut apariția în tribune la începutul meciului și a fost ovaționată de spectatori. 

Editor : Sebastian Eduard

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Arina Sabalenka a învins-o pe Jessica Pegula şi a câştigat US Open

Gabriela Ruse a fost eliminată de la US Open, după un meci pierdut în setul 3. Paula Badosa: „Am crezut că joc împotriva Simonei Halep”

Gabriela Ruse s-a calificat în turul 3 la US Open, după ce a învins-o pe Barbora Krejcikova, campioana de la Wimbledon

Povestea primei întâlniri dintre Serena Williams și Alexis Ohanian. A venit cu asistentul și agentul și a început "interogatoriul"

Partenerii noștri