Live

Jordan Chiles trebuie să dea înapoi medalia de bronz de la Jocurile Olimpice

Data actualizării: Data publicării:
Jordan Chiles FOTO: Jordan Chiles/ Facebook

Gimnasta americancă Jordan Chiles trebuie să returneze medalia de bronz pe care a câștigat-o inițial la Jocurile Olimpice de la Paris, arată publicația AP, după ce TAS a anulat contestația depusă de antrenoare gimnastei americance și a decis că românca Ana Bărbosu a încheiat competiția pe locul 3.

Comitetul Olimpic Internațional a anunțat duminică, 11 august, că îi va realoca medalia de bronz din finala de la gimnastică româncei Ana Bărbosu, după ce Federația Internațională de Gimnastică a afirmat că va respecta decizia TAS și o va ridica pe gimnasta româncă pe locul trei.

Potrivit AP, Comitetul Olimpic Internațional a anunțat că va lua legătura cu Comitetul Olimpic și Paraolimpic al Statelor Unite ale Americii cu privire la restituirea medaliei de bronz primită inițial de Jordan Chiles. De asemenea, CIO a precizat că va colabora cu Comitetul Olimpic Român pentru a organiza o ceremonie de realocare în onoarea gimnastei Ana Bărbosu.

Reacția gimnastei după ce TAS i-a luat medalia de bronz

Gimnasta Jordan Chiles a reacționat după ce TAS a decis că românca Ana Bărbosu va primi medalia de bronz la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris. Americanca a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care a anunțat că va renunța temporar la platformele de socializare pentru binele sănătății sale mintale.

„Îmi iau acest timp și mă îndepărtez de rețelele sociale pentru sănătate mea mintală. Mulțumesc”, este mesajul pe care l-a postat Jordan Chiles pe Instagram la puțin timp după decizia TAS.

Federația Română de Gimnastică a anunțat că Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Voinea a încheiat competiția pe locul 4.

Editor : Andreea Rubica

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gimnasta americană Jordan Chiles nu se lasă: a depus recurs la Curtea Supremă a Elveției pentru a-și recăpăta medalia de bronz de la JO

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Medaliații la Jocurile Olimpice și Paralimpice vor fi decorați miercuri de președintele Klaus Iohannis

Partenerii noștri