Live

JO 2024: Trei sportivi germani s-au îmbolnăvit după ce au înotat în Sena

Data publicării:
Potrivit Confederaţiei germane a sporturilor olimpice, în total trei înotători germani s-au îmbolnăvit în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris. Sursa foto: Profimedia Images

Două sportive germane care au concurat în probele de înot în ape deschise la Jocurile Olimpice au primit tratament pentru greaţă şi diaree. Un alt olimpic a suferit simptome similare, după ce a înotat în Sena.

Calitatea apei din Sena a fost subiect de dezbatere până la sfârşitul Jocurilor Olimpice. Sâmbătă, înotătoarea germană Leonie Beck (27 de ani) a dezvăluit pe reţelele sale de socializare că a suferit grave probleme stomacale după ce a concurat joi în proba de 10 km în ape deschise.

Ieri am vomitat de nouă ori şi am avut diaree. Calitatea Senei a fost validată”, a scris ea.

Potrivit Confederaţiei germane a sporturilor olimpice, în total trei înotători germani s-au îmbolnăvit în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Două înotătoare germane în ape deschise au fost trataţi pentru greaţă, vărsături şi diaree. Începând de sâmbătă dimineaţă, starea lor s-a îmbunătăţit considerabil. Un alt înotător cu simptome similare este tratat în prezent de medicii echipei germane”, a precizat forul, într-un comunicat preluat de ziarul german Der Spiegel, care rămâne condiţionat în ceea ce priveşte stabilirea unei legături directe între aceste boli şi calitatea Seneii.

Potrivit Confederaţiei germane a sporturilor olimpice, probele de înot în ape deschise erau „fezabile”, având în vedere rezultatele analizelor comunicate de organizatori. Cu toate acestea, o serie de rapoarte alarmante au readus în centrul dezbaterii problema calităţii apei din Sena.

Triatlonista belgiană Jolien Vermeylen, de exemplu, a declarat că nu a apreciat gustul apei pe care a înghiţit-o.

Am băut multă apă, aşa că vom şti mâine dacă sunt bolnavă sau nu”, a declarat ea pentru VTM. „Nu are gust de Coca-Cola sau Sprite, evident. Înotând sub pod, am simţit şi am văzut lucruri la care nu ar trebui să te gândeşti prea mult. Sena este murdară de o sută de ani, aşa că nu pot spune că siguranţa sportivilor este o prioritate”, a spus ea.

În schimb, alţi sportivi au afirmat că au găsit apa limpede, caldă şi fără un gust deosebit.

Citește și JO 2024: O participantă la triatlon a fost spitalizată cu E.Coli după ce a înotat în Sena

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Explozie puternică pe acoperişul unei clădiri cu zece etaje din Paris. Momentul deflagrației

Gimnasta americană Jordan Chiles nu se lasă: a depus recurs la Curtea Supremă a Elveției pentru a-și recăpăta medalia de bronz de la JO

Trei atentate au fost dejucate în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din Franța: cinci inculpați, printre care și un minor

Klaus Iohannis, gafă în discursul de la întâlnirea cu sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice

Partenerii noștri