Cea mai dură competiție din lume. Premiera pe care vrea să o stabilească un român
Un român vrea să demonstreze că dizabilitatea nu poate sta în calea performanței. Levente Polgar va fi primul participant cu dizabilități la cea mai dură competiție din lume, ultramaratonul de la Polul Nord, o cursă infernală, de 566 de kilometri. În vârstă de 36 de ani, românul se va alinia la start cu peste 20 de sportivi din întreaga lume.
Dan Diaconescu a parcat pe două locuri pentru persoane cu dizabilități
Povestea schiorului imobilizat în fotoliu rulant
Primele suspiciuni de Omicron în România. Trei români sosiți din Africa de Sud au fost confirmați cu COVID-19
Tibi Ușeriu, un altfel de Elvis Presley
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Levente și-a pierdut mâna dreaptă la doar șase ani, într-un accident. Dacă în copilărie și adolescență a fugit de sport, de opt ani încoace, bărbatul își dedică timpul și energia pentru a-și depăși limitele.
Levente Polgar: A arăta tinerilor că există o a doua șansă. Și există o șansă altfel, în care doar prin muncă și perseverență poți obține ceea ce îți dorești. Nimic nu este ușor.
Levente a participat până acum la numeroase competiții, între care cursa Ultra Trail du Mont Blanc. Însă participarea la ultramaratonul de la Polul Nord va reprezenta împlinirea unui vis.
Levente Polgar: Este coroana, cumulul experimentelor și experiențelor mele. Deci este vârful, nu există mai sus de atât. Este tot ceea ce am parcurs în opt ani de existență competițională.
Pentru a lua startul competiției, sportivii au nevoie de o pregătire complexă, mai ales că traseul propus nu este la îndemâna oricui.
Levente Polgar: Pregătirile, antrenamentele sunt diverse. Ai nevoie de sală, ai nevoie de stretching-uri, ai nevoie de alergări ușoare, lungi, scurte.
Stelu Hărșan, susținător al lui Levente: Este foarte ambițios, a luptat mult, muncește mult, se antrenează mult . Dacă va reuși să termine cu bine, ceea ce îi doresc din tot sufletul, asta îl va face și mai puternic.
La competiție vor participa și alți trei români, printre care și Tiberiu Ușeriu, cel care a câștigat ultramaratonul în ultimii doi ani.
Tibi Ușeriu, câștigător 6633 Ultra Arctic 2016 și 2017: Eu am un vis, m-am îndrăgostit de sportul ăsta, îmi place un pic să duc totul puţin la extrem. Este mai mult o ambiție, o depășire de sine, adică te lupți cu tine și cu singurătatea acolo și cu ceea ce se întâmplă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News