Live

Galerie Foto Primul superiaht printat 3D este proiectat să nu fie văzut de nimeni. „Devine practic invizibil”

Data actualizării: Data publicării:
Pegasus este „practic invizibil” atât ca design, cât și ca impact asupra mediului. Foto: Profimedia Images

De obicei, este destul de greu pentru un superiaht să treacă neobservat, dar acest nou concept de la Joseph Forakis Design a fost gândit special pentru a-i permite vasului să se facă nevăzut, scrie CNN.

Descris a fi „practic invizibil” atât ca design, cât și ca impact asupra mediului, iahtul de 88 de metri denumit Pegasus va fi primul superiaht creat cu imprimanta 3D, potrivit proiectantului.

Vasul uriaș va avea „aripi” din sticlă proiectate să oglindească mediul înconjurător pentru a-i permite iahtului să se contopească cu peisajul.

Superstructura iahtului va fi echipată cu panouri solare care alimentează electrolizori pentru extracția de hidrogen din apa de mare. Hidrogenul este apoi convertit în electricitatea folosită pentru a menține în funcțiune sistemele de operare și celelalte servicii de care dispune iahtul.

Conceptul Pegasus va produce zero emisii și va avea o rază de acțiune aproape infinită, potrivit lui Forakis, care a spus că ideea iahtului i-a venit în timp ce vizita o plajă din Grecia.

„Am fost inspirat să creez un iaht cât mai aproape de mare și de natură, făcut din nori care plutesc deasupra suprafeței apei”, a spus proiectantul. „Am vrut să onorez natura prin integrarea cu aceasta, devenind practic invizibil”.

Jacuzzi uriaș, grădini hidroponice și o piscină care se transformă în heliport

La interior, Pegasus va avea multe facilități, inclusiv o piscină în stil de acvariu care poate funcționa ca un heliport atunci când este acoperită. Iahtul va avea și un jacuzzi uriaș și balcoane retractabile.

Piesa de rezistență din interiorul iahtului este „Arborele vieții”, care se va extinde pe patru nivele, conectat fiind printr-o scară în spirală, și va reprezenta nucleul unei grădini hidroponice ce va oferi alimente proaspete și va ajuta la purificarea aerului.

Conceptul Pegasus va produce zero emisii și va putea opera fără oprire aproape pe tot globul. Foto: Profimedia Images

Potrivit echipei de la Jozeph Forakis Design, proiectul a fost conceput cu o filozofie bazată pe „știință, nu ficțiune”, iar tehnologiile esențiale necesare pentru a transforma planul în realitate mai au nevoie de îmbunătățiri.

Construcția iahtului va dura între 5 și 7 ani, potrivit lui Forakis, care speră că va putea implementa conceptul cel mai târziu în 2030.

Tot anul acesta, compania Lazzarini Design Studio a prezentat conceptul Plectrum, un vas „zburător” de 74 de metri lungime care poate să se ridice deasupra suprafeței apei, iar studioul spaniol Rodriguez Design a proiectat vasul Catalina, un superiaht cu cinci punți cu un jacuzzi în genul „piscinelor infinite”.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Pianul zburător”. Cum ar putea avionul care remorchează planoare fără pilot să revoluționeze transportul aerian de marfă

Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

„Perla neagră” și cele 3,7 miliarde de dolari: Văduva și sora unuia dintre cei mai bogați oligarhi ruși se luptă pentru averea lui

Cum arată superiahtul de 87 de milioane de dolari care „zboară” deasupra apei cu 140 de kilometri pe oră

Partenerii noștri