Live

Nivelul gheții din Marea Arctică este la unul din cele mai scăzute niveluri. Ce au descoperit sateliții NASA

Data actualizării: Data publicării:
Nivelul gheții din Marea Arctică este la unul din cele mai scăzute niveluri. Sursa:: captură NASA

Gheața din Marea Arctică pare să fi atins întinderea maximă anuală în 21 martie și este similară cu nivelul din 2007. Este printre anii cu cel mai mic nivel de gheață dn zonă, aflându-se pe locul 7 în evidența sateliților NASA, potrivit agenției spațiale americane.


Extinderea maximă a suprafeței înghețate din acest an a atins 14,77 milioane de kilometri pătrați, cu880.000 de kilometri pătrați sub media anilor 1981-2010. Acest lucru înseamnă o suprafață mai mare decât a statelor americane Texas și Florida împreună.

Creșterea cantității de gheață, care începe în toamnă și este continuată în timpul iernii, a fost întârziată în 2020 din cauza temperaturilor mai ridicate decât în mod obișnuit.

În fiecare an, după ce o parte a gheții se topește din cauza temperaturilor mai calde din timpul verii, aceasta se reface când încep anotimpurile mai reci.

Al doilea cel mai scăzut nivel de gheață a fost înregistrat în martie 2020, după temperaturi neobișnuit de ridicate și incendiile de vegetație din zona arctică a Siberiei.

NASA monitorizează nivelul gheții din Arctica din 1979. A constatat că regiunea se încălzește de 3 ori mai repede decât orice altă zonă de pe planetă.

Editor : Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii au aflat că o țară a intrat de partea kosovarilor în ”războiul” cu România și nu s-au abținut: ”Fără nicio rușine”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Trăim a șasea mare extincție”. Avertismentul celebrei experte în cimpanzei, Jane Goodall: Viitorul este aproape sortit dezastrului

De ce nu au mai ajuns oamenii pe Lună de mai bine de 50 de ani. „Dacă nu era riscul politic, probabil că eram deja pe Marte”

„Efectele climei smulg bucăţi din fiecare economie și distrug vieţi”. Avertisment dur la COP29, înainte de reuniunea liderilor G20

Lansare cu succes către ISS a unui experiment ştiinţific dezvoltat integral în România. Ce va analiza dispozitivul în spațiu

Partenerii noștri