Live

Dezastru ecologic în Marea Barieră de Corali. Australia a deschis o anchetă și o navă a fost reținută

Data publicării:
Foto: Shutterstock

O navă de croazieră a deversat mii de litri de deşeuri alimentare lichide în zona Marii Bariere de Corali în august, conform unei anchete aflate în desfăşurare a Autorităţii Siguranţei Maritime Australiene, scrie CNN.

Foto: Shutterstock

Firma Carnival, care deţine nava de croazieră P&O, a informat că deversare nu a fost intenţionată şi că a fost vorba de o cantitate de 7.000 litri.

Senatoarea Larissa Waters, membră a Partidului Verde şi presa locală susţin că a fost vorba de 27.000 de litri, făcând referire la un raport al Autorităţii Siguranţei Maritime australiene prezentat Senatului, transmite News.ro. 

Nava P&O a deversat lichidul pe 26 august, dar autorităţile au fost informate două zile mai târziu de către Carnival.

Nava a fost reţinută de autorităţi când s-a întors la Sydney la începutul lui septembrie. Carnival a fost nevoită să plătească o amendă de 1,5 milioane de dolari pentru a-şi recupera nava.

Marea Barieră de Corali, una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii, este o zonă protejată şi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Se întinde pe o arie de aproximativ 2.900 de kilometri de-a lungul coastei statului australian Queensland.

Oamenii de ştiinţă avertizează că reciful este pe moarte din cauza schimbărilor climatice, iar guvernul australian a alocat aproape 380 de milioane de dolari pentru a îmbunătăţi calitatea apei.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Temperaturile record din 2024 sfidează previziunile climatologilor. Scenariile oamenilor de știință ar putea fi greșite

Planeta se încălzește mai repede decât era așteptat. Ce este efectul albedo și ce rol au norii

2025 va fi „unul dintre cei mai călduroşi trei ani” înregistraţi vreodată. Record negru anticipat pentru 2024 (Met Office)

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Partenerii noștri