Live

Mark Zuckerberg urcă în topul miliardarilor. Ce avere are mogulul tehnologiei care deține Meta

Data publicării:
Foto: Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO-ul Meta / Sursa foto: Profimedia Images

Mark Zuckerberg urcă în topul miliardarilor și se alătură clubului exclusivist de bogătași cu averi de peste 200 de miliarde de dolari. CEO-ul Meta și-a crescut averea personală cu 73,4 miliarde de dolari în 2024.

Cifrele recente din Bloomberg’s Billionaire Index arată că Mark Zuckerberg și-a crescut averea personală cu 73,4 miliarde de dolari în 2024, până la 201 de miliarde de dolari. CEO-ul Meta este a patra cea mai bogată persoană din lume, alăturându-se unui club evaziv de 200 de miliarde de dolari, care numără doar alți trei membri, conform CNN.

CEO-ul Tesla și X, Elon Musk (272 de miliarde de dolari); Bezos (211 miliarde de dolari), fondatorul Amazon; și Arnault (207 miliarde de dolari), CEO-ul brandului de lux LVMH, sunt singurii oameni aflați în fața lui Zuckerberg, în acest top.

Zuckerberg, 40 de ani, care a lansat Facebook în 2004, are o mare parte din avere legată de acțiunile Meta Platforms. Acțiunile Meta (META) au crescut cu aproape 64% în 2024.

Miercuri, acțiunile Meta au câștigat 0,9% pentru a închide la un nivel record de 568,31 USD, dar au scăzut vineri la 567,36 USD.

Meta operează platformele populare de rețele sociale Facebook, Instagram și Threads, precum și aplicația de mesagerie instant WhatsApp.

Vorbind miercuri la evenimentul Meta Connect 2024, Zuckerberg a spus că Meta AI este pe cale să devină cel mai folosit asistent din lume.

Suntem aproape 500 de milioane lunar (utilizatori activi) și nici măcar nu ne-am lansat încă în unele dintre țările mai mari”, a spus Zuckerberg, referindu-se la țările din Uniunea Europeană.

Zuckerberg nu este singurul mogul al tehnologiei care a făcut un salt mare privind veniturile, în acest an. Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, și Larry Ellison, co-fondatorul Oracle, și-au crescut averile nete în 2024 cu 62,2 miliarde de dolari, respectiv 58,6 miliarde de dolari.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A apărut în pat, alături de două femei, chiar înainte de nuntă! După doi ani, a luat o decizie surprinzătoare, alături de soție

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Averea reală a lui Donald Trump. Oscilează cu sute de milioane de dolari pe săptămână

Parola de conectare la WiFi, la un eveniment organizat de Meta, dezvăluie ce-l obsedează pe Mark Zuckerberg de mai bine de un an

Pașaport diplomatic. Pot armatele lumii să țină pasul cu tehnologia? Exemplul dronelor din Ucraina și al pagerelor din Liban

„Elon Musk are un nivel îngrijorător de putere asupra securității naționale”. Avertismentul unui fost oficial al SUA

Partenerii noștri