Live

Poliția italiană a dejucat atacuri ale unor hackeri pro-ruşi în perioada Eurovisionului

Data actualizării: Data publicării:
Eurovision 2022. Foto: Profimedia

Poliţia italiană a anunțat că a dejucat o serie de atacuri ale unor grupări de hackeri pro-ruşi în timpul semifinalei din 10 mai şi a finalei de sâmbătă a concursului Eurovision desfăşurat la Torino.

Formaţia ucraineană Kalush Orchestra a câştigat concursul cu piesa Stefania, obţinând o victorie plină de emoţie ce a fost primită cu bucurie şi de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În timpul procesului de votare şi a spectacolului, departamentul de securitate cibernetică al poliţiei a blocat câteva atacuri asupra infrastructurii reţelei desfăşurate de gruparea de hackeri Killnet şi de grupul afiliat Legion, a anunțat poliţia italiană duminică, potrivit Reuters, preluată de Reuters.

Poliţia a adunat informaţii de pe grupurile de Telegram ale hackerilor pentru a preveni alte atacuri şi pentru a identifica locaţia geografică de unde au avut loc tentativele de atacuri cibernetice.

Organizatorul Eurovision 2022 anunță că a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli. Printre juriile descalificate s-ar număra și juriul din România, alături de cele din Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru, scrie ESCXTRA, publicație specializată în Eurovision.

În replică, TVR a acuzat organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc, oferind punctaje diferite concurenților din finală. Potrivit unui comunicat transmis de TVR, juriul românesc acordase punctaj maxim echipei care a reprezentat Republica Moldova, însă EBU ar fi decis să acorde punctele Ucrainei.

La 11 mai gruparea Killnet a revendicat un atac asupra siturilor mai multor instituţii italiene, inclusiv asupra Senatului, şi a Institutului Naţional pentru Sănătate (ISS), conform agenţiei de presă ANSA.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, numeroase guverne occidentale au ridicat nivelurile de alertă în aşteptarea unor posibile atacuri cibernetice asupra sistemelor IT şi a infrastructurii. Moscova neagă că ar desfăşura astfel de atacuri cibernetice, mai notează Reuters.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hackerii chinezi au atacat familia lui Trump și oficiali din administrația Biden

„Nu e surprinzător că Rusia atacă România.” Ucraina își face armată de hackeri și lansează un avertisment pentru toată Europa

Lasconi: Geoană s-a întâlnit cu „un individ periculos ce conduce o divizie de hackeri”. Geoană: Penibil. Să explice urgent

Explicații după atacul cibernetic asupra Primăriei Sectorului 5. DNSC susține că atacatorii n-au putut fura date

Partenerii noștri