Live

Microsoft face case. Investiție masivă în piața imobiliară

Data publicării:
Microsoft a fost ținta unui atac cibernetic masiv care s-a întins la mai multe agenții guvernamentale și companii din SUA. Foto: Joe Raedle/ Getty Images

Microsoft pune la bătaie 500 de milioane de dolari pentru a rezolva problema crizei de locuinţe din Seattle, acolo unde preţurile au crescut foarte mult şi mulţi nu-şi mai permit o casă.

Iniţiativa vine după ce Microsoft dar şi alţi giganţi IT şi nu numai au condus la un boom economic în zonă, motiv pentru care preţurile au crescut şi mulţi localnici nu-şi mai permit o locuinţă.

Acum, compania fondată de Bill Gates va folosi aceşti bani pentru a elimina această problemă. Presa americană nu poate estima acum cam câte locuinţe la preţuri rezonabile vor rezulta din acest program, dar numărul lor poate fi de ordinul sutelor de mii.

Din suma totală de 500 de milioane de dolari, 225 de milioane vor fi acordate dezvoltatorilor de locuinţe sun formă de împrumuturi la costuri foarte mici, cu dobânzi sub cele din piaţă. Alte 250 de milioane vor fi folosite pentru construcţia de locuinţe pentru persoanele cu venituri mici.

Restul de 25 de milioane vor fi donate organizaţiilor care se ocupă de familiile defavorizate sau de rezidenţii care nu au o locuinţă.

Printre marii angajatori care au sedii în Seattle se numără Boeing – 80.000 de angajaţi, Microsoft – 42.000 de angajaţi şi Amazon – 25.000 de angajaţi.

Microsoft a făcut apel şi la celelalte mari companii să contribuie la bani la fondul menit să rezolve criza locuinţelor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Așteptați-vă la haos și confuzie”. Avertismentul Microsoft înainte de alegerile din SUA privind interferențele electorale străine

OpenAI lansează ChatGPT search, concurență la motoarele de căutare ale Google şi Microsoft

Ultrabogaţii din Marea Britanie ameninţă cu plecarea în masă, pentru că guvernul vrea să elimine o regulă veche de 200 de ani

Cea mai periculoasă centrală nucleară din SUA va fi repornită pentru a alimenta ambițiile Microsoft

Partenerii noștri