Live

Fostul director al bursei de criptomodene FTX și-a actualizat profilul pe LinkedIn: Deținut la închisoarea FCI Cumberland

Data publicării:
Foto: Ryan Salame, fostul co-CEO al filialei din Bahamas a FTX și locotenent de rang înalt al fondatorului companiei, Sam Bankman-Fried. Sursa foto: Profimedia Images

Actualizarea profilului pe LinkedIn, cu adăugarea unui nou loc de muncă, este un ritual important pentru mulți profesioniști și o șansă de a arăta lumii că au mai urcat o treaptă în carieră. Dar fostul director FTX, Ryan Salame, a făcut o actualizare neortodoxă a profilului său, joi, după ce și-a început pedeapsa cu închisoarea pentru prăbușirea bursei de criptomonede.

Sunt bucuros să vă spun că încep o nouă poziție de deținut la FCI Cumberland!” a scris el pe LinkedIn, alături de o imagine cu o cireașă care cade de pe o brioșă și oameni care sar în sus.

captură foto LinkedIn

Postarea sa a devenit rapid virală. „Astăzi am aflat că oamenii încă folosesc LinkedIn”, a scris Salame pe X.

Cine este Ryan Salame

Salame, fostul co-CEO al filialei din Bahamas a FTX și locotenent de rang înalt al fondatorului companiei, Sam Bankman-Fried, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în mai, pe care începe să o execute la FCI Cumberland, o închisoare federală cu nivel mediu de securitate din Maryland, scrie CNN.

În septembrie anul trecut, Salame a pledat vinovat pentru că a făcut donații ilegale de campanie în valoare de zeci de milioane de dolari pentru cauze susținute de șeful său. De asemenea, a fost de acord să renunțe la 1,5 miliarde de dolari.

Pe lângă pedeapsa închisorii și confiscarea de 1,5 miliarde de dolari, Salame, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la trei ani și a fost obligat să plătească sume suplimentare de peste 6 milioane de dolari ca confiscare și mai mult de 5 milioane de dolari ca restituiri.

Procurorii au spus că Salame, Bankman-Fried și fostul șef de inginerie FTX, Nishad Singh, au folosit fondurile clienților FTX pentru a dona candidaților politici care susțin legislația prietenoasă cu criptomonede.

Salame a dat peste 24 de milioane de dolari candidaților și cauzelor republicane în ciclul electoral din 2022, potrivit datelor Comisiei Electorale Federale, făcându-l unul dintre cei mai importanți donatori ai acelui an.

Implicarea lui Salame în două crime federale grave a subminat încrederea publicului în alegerile americane și integritatea sistemului financiar”, a declarat Damian Williams, procurorul Statelor Unite pentru Districtul de Sud din New York, după sentință, potrivit Reuters.

Salame a pledat vinovat pentru o acuzație de conspirație pentru contribuții politice ilegale și pentru o acuzație de conspirație pentru a opera o afacere de transmitere de bani fără licență.

FTX a explodat în noiembrie 2022, trimițând unde de șoc în lumea cripto, după ce deponenții s-au grăbit să-și retragă numerarul. Bankman-Fried a demisionat din funcția de CEO, iar compania a depus faliment.

Un an mai târziu, Bankman-Fried a fost găsit vinovat pentru șapte acuzații de fraudă și conspirație, inclusiv furtul de miliarde din conturile clienților FTX și fraudarea creditorilor companiei sale soră, fondul Alameda Research. El a fost condamnat în martie la 25 de ani de închisoare.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cine este Peter Todd, persoana identificată într-un documentar HBO ca fiind misteriosul creator Bitcoin

Cine este, de fapt, creatorul Bitcoin? Un documentar susține că a rezolvat unul dintre cele mai mari mistere din lumea tehnologiei

Noua afacere cripto a familiei Trump stârnește îngrijorări: „Este o problemă” (POLITICO)

Noi mesaje de phishing. Escrocii pretind că strâng criptomonede pentru eliberarea fondatorului Telegram

Partenerii noștri