Alegeri europarlamentare 2019: reguli drastice impuse de Facebook celor care vor reclame politice. Ce trebuie să demonstreze
Richard Allan, vicepreşedintele Facebook privind politici globale, a declarat că scopul noilor reguli pentru alegerile europarlamentare este să asigure că reţeaua socială nu este folosită de agenţi străini pentru a influenţa alegerile şi să garanteze că „oamenii vor avea o vizibilitate totală a tuturor acţiunilor de campanie care vor avea loc”, scrie news.ro.
Ca parte a acestor schimbări, Facebook cere acum oricui doreşte să transmită un mesaj politic către utilizatorii dintr-o anumită ţară să dovedească că este rezident al respectivei ţări.
Restricţiile se vor aplica pentru mesajele obişnuite de campanie pentru susţinerea unui candidat sau partid dar şi pentru „reclame bazate pe un caz anume”. Cele din urmă conţin şase categorii „de zone controversate din punct de vedere politic” precum „valorile politice, imigraţia, securitatea şi politica externă, drepturile civile şi sociale, politicile privind mediul şi economia”.
Parte a noii iniţiative este o bibliotecă a reclamelor care va permite organizaţiilor non-guvernamentale, jurnaliştilor şi cercetătorilor să le analizeze.
De asemenea, creatorii de reclame vor trebui să includă date de contact pe paginile lor pentru ca grupările de monitorizare să îi poată contacta.
Publicul va avea acces la datele din biblioteca de reclame timp de şapte ani. Nu va indica ce audienţă caută cei care fac reclamele, în ciuda faptului că Facebook a fost criticată pentru că a permis ca anumite reclame să vizeze utilizatorii care îşi exprimă viziuni rasiste sau naziste.
Decizia vine după ce Facebook a anunţat miercuri că a interzis lăudarea, susţinerea şi reprezentarea naţionalismului şi separatismului alb pe platformele sale de socializare, intensificând măsurile de combatere a propagării mesajelor de ură.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News