Live

Statul român valorifică în premieră monedele virtuale Bitcoin și Ethereum, pentru recuperarea unui prejudiciu

Data actualizării: Data publicării:
Bitcoin. Imagine ilustrativă. Foto: GettyImages

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) valorifică, în premieră, la licitație publică monede virtuale Bitcoin și Ethereum, măsura fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Ministerul Justiției a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că ANABI organizează două licitații publice pentru valorificarea de monede virtuale BITCOIN (BTC) și Ethereum (ETH). Pentru a putea participa la licitație este necesară parcurgerea unei proceduri de înregistrare pe platforma de licitații online a ANABI.

„Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești într-un dosar în cadrul căruia s-au desfășurat cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată. Având în vedere natura bunului mobil scos la licitație, la finalizarea procedurii, adjudecătarul va trebui să comunice Agenției, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacționare de monedă virtuală. Platforma trebuie să aparțină unei entități juridice care se supune normelor legislative privind funcționarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică”, spun reprezentanții Ministerului Justiției, potrivit Mediafax.

Platforma trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip „cunoaștere a clientelei” (KYC - know your customer) și să respecte procedurile și standardele interne și internaționale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor, potrivit sursei citate.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

(P) Cripto pentru începători: Sfaturi de investiții pentru cei care au primul contact cu lumea activelor digitale

La ce valoare se ridică furturile de criptomonede comise de hackerii nord-coreeni. Anul 2024 a înregistrat o creștere de 21%

Hackerii au reușit să fure o sumă uriașă în criptomonede în 2024. La cât au ajuns fondurile sustrase

Magnații imperiului cripto care ar putea avea câștiguri uriașe în era Trump. „Suntem în pragul unei tranziții globale”

Partenerii noștri