Yoga pentru față reduce considerabil semnele vizibile de îmbătrânire
Dacă vrem să arătăm mai tineri, ar trebui să facem exerciţii faciale de yoga. Şi în doar 20 de săptămâni, se vor vedea rezultate.
Sumele uriașe cheltuite de candidații la alegerile prezidențiale din SUA
Prima reacție SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: „SRI nu are date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”
Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Milton din Florida: A fost pericol. Multă lume a plecat prea târziu
SUA, amenințate de un uragan de nivel 5, la mai puțin de zece zile după ce Helene a ucis sute de oameni
Cazul gimnastelor Ana Bărbosu și Jordan Chiles: Cum încearcă SUA să întoarcă rezultatul care i-a adus româncei medalia de bronz la JO
Rețeaua româno-bulgară care a păgubit SUA cu 1 milion de dolari a fost prinsă. Cum acționau
Armata Română a publicat proiectul de lege pentru achiziția de avioane F-35. Când vor fi scoase F-16 din dotarea Forțelor Aeriene
Zeci de coloniști israelieni au incendiat case și mașini într-un sat de palestinieni din Cisiordania. Un om a murit. Reacția SUA
Trump o atacă pe Kamala la întâlnirea cu Netanyahu: „Nu știu cum ar putea cineva care este evreu să voteze cu ea”
Ce botox, ce tratamente de reîntinerire... Exerciţiile care antrenează cei 43 de muşchi ai feţei sunt cele mai bune remedii pentru îmbătrânire şi riduri. Nu râdeţi pentru că, deşi sună destul de ridicol, dermatologii Northwestern University of Illinois şi-au testat ei înşişi teoria.
16 persoane au urmat, timp de cinci luni, un program de gimnastică facială. Câte 30 de minute în fiecare zi. Şi-au întins pielea, au presat obrajii sau au masat cu mişcări circulare zona ochilor. Sunt câteva dintre antrenamentele pe care cercetătorii le-au făcut zi de zi.
Dar, eforturile au meritat, spun ei. După perioada de testare, semnele vizibile de îmbătrânire s-au redus considerabil, iar obrajii au devenit mai fermi şi mai tonifiaţi.
Deşi studiul făcut în Statele Unite se bazează pe prea puţine persoane analizate, specialiştii vor căuta subiecţi pe care să îi supună noului test, să vadă dacă şi în cazul lor apar modificări.
În plus, nu ştim dacă are vreun rol şi vârsta. Pentru că mai mult ca sigur rezultatele vor fi influenţate şi de acest factor.
Pentru alte știri despre știință și tehnologie urmăriți pe Digi24, sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, cu Teodora Safta. Arhiva emisiunii „Jurnalul de științe” o găsiți aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News