Roșiile, armă contra cancerului de ficat
Roșiile ar putea combate cancerul de ficat. Au în componență un ingredient care protejează organismul de invazia celulelor anormale.
Otrava din farfurie: Zeci de substanțe periculoase au fost găsite în roșii de import
Roșiile au devenit un lux
Fermier: "Până acum, ajutoarele au fost anemice spre moarte"
Daea face reclamă în loc de controale
Muncă multă și degeaba: roșiile sunt aruncate la gunoi
Macron a fost atacat cu roșii la prima ieșire publică după ce a fost reales președinte
Cum ajung legume din străinătate să fie vândute ca produse românești
Cum să îți dai seama care sunt roșiile tratate cu chimicale.
Roșii românești, puține și scumpe de Paști
Licopenul este substanța naturală care dă culoarea roșiilor. Cercetătorii i-au descoperit de mai multă vreme proprietățile antitumorale, iar acum susțin că testele făcute pe șoareci au demonstrat că poate chiar să prevină apariția unui cancer de ficat.
Pentru început, au infectat cobaii cu un carcinogen în primele luni de viață și apoi le-au dat să mănânce alimente nesănătoase, bogate în grăsimi. O parte dintre ei au primit și o pudră de roșii care conține licopen. Cantitatea consumată ar echivala, în cazul oamenilor, cu două-trei roșii pe zi.
Specialiștii au descoperit că substanța poate reduce simptomele bolii ficatului gras și chiar inhibă dezvoltarea tumorilor hepatice. Dar pentru că pudra de tomate s-a dovedit mai eficientă decât unele suplimente pure de licopen, oamenii de știință cred că și alți nutrienți din roșii contribuie la acest rezultat, printre care vitaminele E și C, fibrele și mineralele.
Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi World vineri, de la ora 19:00, și pe Digi24 în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News