O bucată mare dintr-o navă a lui Elon Musk a căzut din spațiu în padocul de oi al unui fermier, în Australia
Agenția Spațială Australiană a confirmat că resturile spațiale căzute într-o fermă din Australia aparțin unei nave construite de compania SpaceX deținută de Elon Musk.
Experții tehnici ai agenției s-au deplasat în zona îndepărtată din munții Snowy, unde Mick Miners, crescători de oi, a descoperit o bucată uriașă din ceea ce părea să fie o navă spațială. Ulterior, Jock Wallace, un alt fermier, a găsit și el o bucată asemănătoare.
Agenția a fost informată de Brad Tucker, un astrofizician de la Universitatea Națională Australiană, care a fost primul care a realizat că momentul și locul în care au căzut resturile coincid cu reintrarea în atmosfera Pământului a unei nave spațiale SpaceX, la 20 de luni după ce a fost lansată, în noiembrie 2020.
Un purtător de cuvânt al Agenției Spațiale Australiane (ASA) a declarat că „agenția a confirmat că resturile provin de la o misiune SpaceX” și că, în continuare, va lua legătura cu agenția din SUA și autoritățile locale, pentru a gestiona situația, potrivit The Guardian.
„Dacă oamenii observă alte resturi suspectate, nu ar trebui să încerce să le manipuleze”, a spus purtătorul de cuvânt al agenției.
Inițial, Tucker a fost anunțat că două bucăți au fost descoperite, dar între timp a fost găsită și a treia. Însă el se așteaptă ca mult mai multe resturi să apară „în următoarele săptămâni, luni până la chiar ani”.
Familia fermierului Mick Miners a fost alarmată atunci când a auzit o bubuitură puternică venind din direcția unui padoc pentru oi. Miners a descoperit atunci restul spațial care măsoară aproximativ trei metri lungime, care arăta ca un copac de la distanță. A alertat autoritățile când și-a dat seama că era vorba de altceva.
Un vecin, de asemenea fermier, Jock Wallace, a descoperit ulterior un obiect asemănător care aterizase pe proprietatea lui .
Din fericire, aceste evenimente nu au provocat pagube materiale și nicio persoană nu a fost rănită. Autoritățile urmează să stabilească cum vor fi colectate resturile spațiale.
Editor : D.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News