Live

Ce au descoperit cercetătorii care au analizat un vin care a fost la bordul Stației Spațiale timp de 14 luni

Data actualizării: Data publicării:
Stația Spațială Internațională. Foto: Getty Images

Cercetători de la Universitatea din Bordeaux au examinat un vin franţuzesc, care s-a aflat pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pentru a determina dacă şi-a schimbat cumva proprietăţile în urma perioadei de timp petrecută în spaţiu, informează Agerpres.

Vinul roşu premium Petrus, din districtul viticol Pomerol, a rămas în continuare „un vin foarte bun”, după perioada de 14 luni în care s-a aflat la bordul ISS, conform cercetătorilor francezi.

Petrus este una dintre mărcile de prestigiu din regiunea Bordeaux, cu preţuri care pot ajunge până la 5.000 euro pe sticlă, în funcţie de vechime.

Experţii au degustat vinul şi l-au comparat şi cu un sortiment Petrus Chateau, scoţând în evidenţă unele diferenţe în gust şi culoare.

Studiul cercetătorilor, care include şi culturile viticole, are ca scop pe termen lung creşterea rezistenţei culturilor agricole la influenţele externe, precum modificările de climat.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Barurile din Japonia unde clienții plătesc ca să fie luați la palme de chelnerițe au renunțat la bizarul obicei de „înviorare”

Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ

Ce este „Veganuary” și ce au descoperit psihologii despre rezoluțiile alimentare făcute de Anul Nou

Cât de mult alcool e prea mult de Sărbători? Cum ne putem bucura de un pahar cu cei dragi, fără să facem excese

Partenerii noștri