Live

Numărul afacerilor cu azile de bătrâni este în creștere în România

Data publicării:
Numărul afacerilor cu azile de bătrâni este în creștere Sursa foto: Profimedia

Dacă în anul 2008 afacerile firmelor cu cod CAEN 8730 - Activităţi ale căminelor de bătrâni și ale căminelor pentru persoane aflate in incapacitate de a se ingriji singure - nu depășeau 4,61 de milioane de lei, anul 2022 a adus cifre cu mult mai mari – peste 200 de milioane de lei, conform unei analize Frames, preluată de News.ro.

”Afacerile cu căminele de bătrâni au ajuns să reprezinte unul dintre business-urile cu cel mai mare potenţial din România. Pe fondul îmbătrânirii populaţiei, în următorii ani ar putea să îşi tripleze cifra de afaceri, în contextul în care peste 1,7 milioane de români, ,,decreţeii’’, vor ieşi la pensie”, arată analiza realizată de firma de consultanţă.

Şi profitabilitatea firmelor a crescut: de la 31 de milioane de lei în anul 2021 la 45,7 milioane lei în 2022. Profiturile spectaculoase înregistrate de căminele de bătrâni au fost realizate cu numai 1619 angajaţi în anul 2022, cu 300 mai mulţi angajați față de anul 2021.

În urmă cu 10 ani, căminele de bătrâni nu înregistrau un profit mai mare de 1 milion de lei.

,,Statisticile indică faptul că cele mai multe firme (170) au mai puţin de 10 angajaţi, iar media este de 3 angajaţi pe societate. Să îţi deschizi un cămin de bătrâni sau chiar mai mult, un lanţ de centre de îngrijire a bătrînilor a devenit, aşa cum estimam într-o analiză Frames, un business de viitor. Îmbătrînirea accelerată a populaţiei şi absenţa unui sistem de asistenţă socială la domiciliu fac ca tot mai multe persoane de vârsta a III-a să ajungă clienţi ai acestor cămine”, afirmă Adrian Negrescu, manager Frames.

Cele mai multe firme de profil se află în Bucureşti (48), Ilfov (41), Timiş (22), Argeş (21) şi Constanţa (14 firme).

Analiza Frames a fost realizată pe baza datelor oficiale prezentate de firmele cu cod CAEN 8730 (Activităţi ale caminelor de bătrâni si ale caminelor pentru persoane aflate in incapacitate de a se ingriji singure), prezentate la Ministerul Finanţelor şi Registrul Comerţului.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga au devenit primii muzicieni români din istorie care au concertat în Antarctica

Grupul maghiar MVM, cu legături strânse cu Rusia, vrea să achiziționeze pachetul majoritar al E.ON Energie România

Ucraina vrea să deschidă 11 puncte de trecere a frontierei cu România

BBC: Moment de uşurare pentru România şi Bulgaria care intră complet în Schengen. Dar pentru camionagii, birocraţia nu s-a sfârşit încă

Partenerii noștri